Ingredientul banal care schimbă gustul fripturii de pui şi o face rumenă. Multe gospodine îl ignoră

de: Ana Chivu
26 10. 2022

Românii încep să consume din ce în ce mai multă carne în sezonul rece. Cu toate astea, nu multe dintre gospodine știu să o prepare ca la carte. Friptura de pui poate fi una delicioasă, zemoasă și cu o crustă crocantă pe deasupra. Bucătarii profesioniști știu care este secretul pentru un astfel de preparat. Ce trebuie să pui peste ea ca să prindă o culoare de vis? Cu siguranță o să o prepari doar în felul acesta.

Truc pentru friptură: ce ingredient îi schimbă gustul

Majoritatea oamenilor și-au schimbat meniul după venirea noului sezon. Mulți dintre ei mănâncă mai des carne. Cu toate astea, nu multe gospodine știu să prepare corect friptura de pui. Aceasta poate avea un gust fabulos, iar carnea poate rămâne suculentă în interior și extrem de crocantă la suprafață. Rețeta elvețiană este urmărită atent de bucătarii profesioniști tocmai pentru a avea un preparat cu aceste calități.

Ingrediente

– 8 copănele de pui;
– 1 ceapă (tocată foarte fin);
– 8 linguri de suc de roșii;
– 2 linguri de miere (sau zahăr brun);
– 1 lingură de muștar integral (sau mustar franțuzesc);
– 1 lingură sos Worcestershire;
– 1 cățel de usturoi, zdrobit;
– 1 ardei iute tocat fin (opțional, dacă vă place picant);
– ulei de masline pentru a unge folia de pe tava de copt.

Mod de preparare

Un secret special pentru friptura de pui este mierea. Toți experții știu că trebuie să ungă cel puțin de două ori bucățile de carne cu miere. Alături de acest ingredient poți pune și diverse condimente. Rețeta poate fi modificată astfel încât să fie pe placul familiei tale.

Nu uita să lași preparatul vedetă acoperit cu un capac sau cu o folie de staniol până la jumătatea procesului. Unge a doua oară copănelele cu miere și lasă tava fără capac. În felul acesta toate bucățile vor prinde o crustă aurie și delicioasă, iar carnea din interior va fi făcută perfect și va rămâne zemoasă.

Este recomandat să servești friptura cu o salată de murături puse special pentru iarna aceasta. De asemenea, alături merge de minune un piure de cartofi, orez sau mămăligă. Specialiștii îți sugerează să nu uiți de sos. Puține gospodine știu să facă un sos bun pentru un astfel de preparat.

Cel mai simplu este să alegi un sos din roșii făcut în casă. Adaugă în el un praf de zahăr pentru a scoate aciditatea roșiilor, sare, piper, cimbru, și usturoi din belșug. Cel mai bine este să îl servești separat dacă ai invitați la masă.