Ingredientul banal care dă un gust senzațional chiftelelor. Numai așa le vei prepara de acum înainte
Unul dintre preparatele preferate ale românilor sunt chiftelele. Toți care prepară chiftele au rețeta lor proprie. Însă, astăzi, vă prezentăm, care este ingredientul banal care dă un gust senzațional chiftelelor. Numai așa le vei prepara de acum înainte.
Cum să faci niște chiftele ca la carte. Care este ingredientul care le face pufoase
Chiftelele sunt printre cele mai versatile feluri de mâncare de la noi. Acestea pot fi servite simple, cu muștar, dar si alături de piure de cartofi, cartofi prăjiți, paste, și chiar în sandvișuri.
Ușor de preparat, chiftelele sunt alegerea multor români mai ales atunci când nu au mult timp la dispoziție sau când nu se vrea să se petreacă prea mult timp în bucătărie.
Chiftelele pot fi preparate și din legume
Chiar dacă sunt ușor de gătit, fiind la bază doar niște discuri sau biluțe din carne sau alte alimente (precum dovlecelul, conopida, naut etc ), atunci când sunt preparate trebuie să se respecte câteva reguli pentru ca acestea să fie perfecte.
Pe unele dintre aceste reguli probabil că le cunoasteți, pe altele mai puțin.
Reguli pentru chiftele din carne delicioase
În cazul chiftelelor din carne, trebuie să optați pentru carnea potrivită. În cazul în care folositi carne de vită sau de porc, spre exemplu, chiftelele vor fi mai moi, iar în cazul cărnii de pui sau curcan, acestea vor fi mai tari.
Pentru asta, atunci cand pregătim chiftele de pui sau curcan trebuie să le prăjim mai puțin sau să reducem timpul de prajire/coacere.
Prepară chiftele cu ingredientele reci
Un alt truc pe care vi-l dezvăluim astăzi pentru a obține chiftele perfecte este păstrarea tuturor alimentelor reci înainte de a se începe prepararea.
Nu terminați de făcut chiftelele până nu le-ați gustat. Gustă din compoziție înainte de a forma chiftelele. Astfel vei știi dacă gustul este cel dorit și vei putea să îl corectezi pe loc.
Cum dai un plus de savoare chiftelelor
În chiftele se poate adăuga verdeață sau chiar cașcaval în compoziție pentru un gust deosebit.
Modelați cu grijă discurile sau bilele de chiftelele și nu puneți prea multă presiune atunci când le formați.
Acesta este ingredientul banal care dă un gust senzațional chiftelelor
Daca sunt prea compacte, chiftelele vor deveni tari. Pentru ca compoziția să nu vi se lipească de mâini, înainte de formarea discurilor puteți să vă ungeți pe mâini cu un pic de ulei sau apă.
Chiftelele se prăjesc în ulei foarte bine încins, dar la foc mic. Nu în ultimul rând, pentru niște chiftele cu gust senzațional, în compoziție, în afară de ou, se va adăuga și puțin pesmet. Astfel, chiftelele vor deveni pufoase.