Ingredientele secrete pentru mititeii perfecți. Rețeta veche din 1920, se folosește și azi
Și ție îți plac micii? Playtech Știri îți prezintă o rețetă veche din anul 1920, care face furori și în ziua de astăzi. Acestea sunt ingredientele secrete pentru mititeii perfecți. Nu trebuie niciodată să amesteci două tipuri de carne. Iată cum poți prepara cei mai savuroși mici pentru mini-vacanța de 1 mai.
Ingredientele secrete pentru mititeii perfecți
Dacă și tu vrei să prepari mici în mini-vacanța de 1 mai, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va prezenta o rețetă de mititei ce datează din anul 1920, însă gospodinele o folosesc chiar și astăzi. Rezultatul final este pur și simplu excelent. Dacă vrei ca toată lumea de la masă să fie mulțumită, aceasta este rețeta pe care trebuie să o încerci.
Înainte de a-ți prezenta ingredientele și modul de preparare al acestor mici, să vorbim despre două ingrediente „secrete” care fac toată diferența în privința gustului. Este foarte important ca la prepararea mititeilor să folosești doar carne de vită, nu slănină, nici costiță și nici carne de porc. Motivul este foarte simplu: vor strica gustul autentic al micilor.
Dacă amestecul de carne îți iese prea gras pentru gustul tău sau al celor dragi, folosește seu de vacă sau de oaie. Nu combina niciodată carnea de vacă cu cea de porc. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac româncele.
În rândurile de mai jos, poți consulta o rețetă veche de mici, ce datează din anul 1920. Face furori și în prezent. Multe gospodine au rămas impresionate de ea. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare și care este modul de preparare!
Rețetă veche de mititei, din anul 1920
Ingrediente:
- carne de vacă de la gât;
- seu de vacă/oaie (la nevoie);
- 500 de grame de oase de vacă cu măduvă;
- 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt;
- 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt;
- 4 grame de enibahar pisat mărunt;
- 2 grame de coriandru pisat mărunt;
- 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt;
- 1 gram de anis stelat pisat mărunt;
- 8 grame de bicarbonat de sodiu;
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie;
- 1 lingură de untdelemn;
- 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute.
Mod de preparare:
- Se spală foarte bine carnea de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea.
- Se dă carnea de vacă prin mașina de tocat de două ori, pentru a se mărunți foarte bine.
- Se adaugă seu de vacă sau de oaie, dacă pasta de carne este prea grasă.
- Se fierb oasele de vacă cu măduva până când scad foarte bine (nu se aruncă zeama).
- Se amestecă toate condimentele menționate în lista de ingrediente.
- Se frământă carnea într-un vas încăpător de bucătărie timp de o oră.
- Se adaugă bicarbonat de sodiu în pasta de carne, stingându-se cu zeamă de lămâie.
- Se adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zeamă de oase cu condimentele, în afară de usturoi.
- Se amestecă foarte bine toate ingredientele și se lasă pasta la stat o zi și o noapte.
- Se adaugă restul de zeamă de oase împreună cu usturoiul.
- Se lasă din nou la stat până următoarea zi.
- Se modelează pasta de carne de vită cu mâinile umede, până se dă forma mititeilor.
De obicei, micii se servesc cât timp sunt calzi, însă nu fierbinți. Românii obișnuiesc să îi consume alături de muștar și bere.