Ingredientele pierdute din salata de boeuf. Puțini români știu că așa se prepara înainte, de fapt
Salata de boeuf nu lipsește de pe mesele românilor de sărbători. Gospodinele o prepară folosind diferite ingrediente excepționale, iar gustul îi dă pe toți pe spate. Cu toate acestea, există o rețetă care s-a pierdut de foarte mult timp. Nu mulți știu ce alimente erau adăugate în aceasta.
Ce rețetă de salată de boeuf nu mai este folosită în zilele noastre
Este extrem de simplu să pregătești salata de boeuf, iar aceasta nu trebuie să lipsească de pe mesele de sărbători dacă îți dorești ca toate rudele să se bucure de un adevărat festin. Preparatul îi mulțumește chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi, iar ingredientele sunt pline de savoare.
Acest preparat este iubit în mai multe țări, printre care Rusia și Polonia, rețeta fiind adaptată după gastronomia regională. La noi, gospodinele se folosesc de rasol de vită, cartofi, morcovi, mazăre, murături, maioneză, muștar, zeamă de lămâie, sare și piper pentru a găti salata de boeuf.
Ce ingrediente erau puse în salata de boeuf. Nimeni nu se gândește la așa ceva
Carnea se taie în bucăți mici, apoi este pusă la fiert. Ulterior, se adaugă morcovii și cartofii în coajă, dar legumele se scot mai repede din apa în care fierbe carnea. Gospodinele curăță coaja cartofilor, iar apoi taie legumele în bucăți mici. Ele procedează la fel și cu morcovii și murăturile.
Româncele scurg murăturile înainte ca ele să fie puse în compoziție pentru ca salata să nu se strice. Ingredientele se amestecă foarte bine cu maioneză de casă, apoi preparatul este decorat cu tot felul de alimente, printre care albuș de ou, maioneză, castraveți și gogoșari. Un deliciu!
Secretul salatei de boeuf. Abia acum s-a aflat
În trecut, salata de boeuf era preparată cu alte ingrediente. Aceasta era denumită salade de gibier după ce bucătarul belgian Lucien Olivier o gătea pentru prima oară în 1860 în restaurantul Ermitaj, un local care era extrem de cunoscut în Moscova la vremea respectivă.
Rețeta folosită de faimosul bucătar era păstrată secretă la momentul respectiv, potrivit retetesivedete.ro. Cu toate acestea, se pare că Lucien Olivier folosea carne de vânat, mazăre și raci pentru a pune pe masa celor care mergeau la restaurantul Ermitaj unul dintre cele mai delicioase preparate.
Totuși, nu mulți se gândesc să adauge aceste ingrediente în zilele noastre atunci când prepară salata de boeuf. Din păcate, în 1905 se scria că rețeta originală s-a pierdut. În timp, mulți au uitat că acest produs se poate găti folosind secretele bucătarului faimos.