Ingredientele pe care să nu le consumi când ești la dietă. Faci o mare greșeală!

de: Cătălina Burghelea
06 08. 2022

Atunci când vrem să slăbim, de cele mai multe ori, apelăm la diete sărace în calorii. Unii dintre noi mai fac și foamea, gândindu-se că vor scăpa rapid de colăceii de pe burtă. În realitate, vor avea rezultate pe termen scurt, cu efecte periculoase în timp. Toată lumea cunoaște efectul yo-yo, după ce te abții de la mâncare, nu?

Ce să nu mănânci când ești la dietă

O modalitate de a pierde în greutate este să urmezi un regim sănătos, care să devină treptat un stil de viață. A ști ce alimente să eviți și pe care să le mănânci te poate ajuta să atingi sau să-ți menții greutatea ideală.

În general, atunci când încerci să slăbești, cel mai bine este să reduci ori să eviți mâncarea bogată în calorii. Cu toate acestea, numărul de calorii dintr-un aliment nu este singurul factor de luat în considerare. De exemplu, ingredientele cu conținut scăzut de calorii, care nu au substanțe nutritive, pot da senzație de foame în continuare, ceea ce poate face mai dificilă rezistența la gustările dintre mese. Află care sunt acele variante culinare de care nu trebuie să te atingi dacă vrei să scapi de câteva kilograme.

Fără crutoane

Puse în salată sau la supe creme, crutoanele aduc multe calorii în plus, dar şi câteva grame de grăsime nesănătoasă, pentru că, de multe ori, sunt prăjite, pentru un gust mai bun.

Alimente prăjite

Fie că este vorba de pui, peşte sau creveţi, dacă le „scalzi” în ulei sau unt ori le tăvălești printr-un strat generos de făină și pesmet, aceste alimente vor deveni bombe calorice. Optează doar pentru variante de carne la grătar, la cuptor sau fiartă.

Dressing cremos

Evită complet sosurile din comerţ, deoarece sunt pline de calorii şi grăsimi. Un pliculeţ are între 110 şi 150 de calorii, cam cât are o salată de crudități. Șocant, nu?

Mezeluri și şuncă

Oricât ar fi gustoase, nu sunt cele mai sănătoase ingrediente. Alege, în schimb, carnea de curcan la grătar sau ouă fierte la mic dejun, pentru că sunt o sursă excelentă de proteine.

Produsele de patiserie

Alimentele coapte, cum ar fi prăjiturile, produsele de patiserie și multe deserturi prefabricate, sunt adesea foarte bogate în zaharuri adăugate, inclusiv fructoză, despre care se știe că induce foamea. Multe cornuri, pâinea albă conțin și grăsimi trans, care pot crește riscul de obezitate.

Biscuiți și chipsuri

Biscuiții și chipsurile au foarte multe calorii și pot conține, de asemenea, grăsimi adăugate, săruri și zahăr. Opțiunile de gustare mai sănătoase includ morcovi cruzi sau țelina cu hummus sau o porție mică de nuci fără sare sau zahăr. Pe scurt, mănâncă multe legume.