Ingredientele pe care să nu le adaugi niciodată în cafea. Poate deveni toxică
Majoritatea românilor obișnuiesc dimineața să bea cafea. De altfel, cafeaua este băutura preferată a sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă. Acum, experții în nutriție au spus care sunt ingredientele pe care să nu le adaugi niciodată în cafea. Poate deveni toxică.
De ce este bine să bei cafeaua simplă. Cu ce arome se poate combina
Chiar dacă ficatul este un organ rezistent, acesta poate fi afectat de consumul excesiv de cafea mai ales atunci cand este combinată cu paracetamolul, spre exemplu.
Descoperirea a fost facută publică de către cercetătorii de la Universitatea din Washington, SUA, după ce în anul 2007 au facut un studiu cu privire la efectele cafelei în combinatie cu alte elemente.
Consumul exagerat de cafea provoacă osteoporoză
În plus, consumul exagerat de cafea favorizează apariția osteoporozei pentru că ajuta la eliminarea calciului din organism și a vitaminei D care ajuta la fixarea acestuia. Astfel, persoana respectivă va avea probleme cu insomnia, cu dereglările hormonale, dantura, inima, precum și cu ficatul.
Consumatorii de cafea ar trebui să știe că aceasta se bea neagră și atât. Cu cât se adaugă mai multe arome cu atât devine mai toxică pentru sanatatea omului. Multe arome conțin doze mari de zahar și coloranți artificiali.
Cafeaua se combină cu vanilie sau mentă
Cei cărora nu le place cafeaua simplă, totuși, pot apela la câteva picături de extract de vanilie sau menta. De asemenea, cafeaua ar putea fi îndulcită cu fructe deshidratate.
Tot pentru îndulcirea cafelei, consumatorii trebuie să știe că zahărul brun este cel mai puțin procesat chimic, astfel că este cel mai indicat. Nu vă îndulciți cafeaua cu zaharină sau alți îndulcitori artificiali. Cu atât mai mult refuzați acest tip de îndulcire dacă beți mai multe cafele pe zi.
Cafeaua cu lapte, acceptată
Când vine vorba de lapte la cafea, consumatorii trebuie să știe că acesta este indicat să fie de tipul celui sănătos, care să aibă grăsimi bune pentru organism. Cercetătorii au mai demonstrat că oamenii care consuma lactate pe parcursul vieții în mod regulat consumă mai puțini carbohidrați.
Astfel, laptele degresat va face organismul să vrea o porție mai mare de carbohidrați pentru a putea funcționa în parametri optimi.
Cum ne ajută antioxidanții din cafea
Nu în ultimul rând, cercetătorii anunță că antioxidanții pe care cafeaua îi conține pot combate cancerul și compușii antiinflamatori, care pot reduce riscul bolilor cronice cum ar fi afecțiunile cardiace și chiar tulburările neurodegenerative cum ar fi Alzheimer, precum și riscul bolilor hepatice, adică ciroza.