Ingredientele din bucătărie care transformă apa de la robinet în apă alcalină

Apa alcalină din apa de la robinet cu un ingredient din bucătărie

Apa alcalină ar încetini îmbătrânirea, ar avea efect antibacterian, ar preveni instalarea bolilor și ar vindeca dintre cele mai grave. Cu siguranță mulți dintre noi am auzit recomandarea consumării acestui tip de apă. Afirmațiile de bazează pe faptul că apa simplă, trecută printr-un aparat de ionizat, devine bazică, crescându-i pH-ul. O proprietate specială a acestei ape este că ea, în forma ei naturală, tinde să își păstreze pH-ul netru, să devină bazică de la sine, să se acidifieze, să păstreze PH-ul în funcție de poziția geografică a țării de origine. Totul se datorează în modul de grupare a moleculelor apei. Ai mai jos mai multe metode pentru a o prepara la tine acasă.

Pastila de sănătate: mod de preparare apa alcalină. Ingredientul din bucătărie care transformă apa de la robinet

Rețeta cu ghimbir și mentă 

  • 1 lămâie
  • 1/2 castravere
  • 1/4 rădăcină de ghimbir
  • 1/2 cană de frunze de mentă proaspătă

Curăță ghimbirul de coajă, taie toate ingredientele felii și adaugă peste ele apa. Nu arunca ingredientele dacă termini apa. Mai adaugă lichid peste ele și le poți refolosi până la 2-3 zile. Este recomandat să bei această apă dimineața, pe stomacul gol, pentru a te bucura de beneficii maxime.

Varianta cu bicarbonat de sodiu 

  • 2 litri de apă
  • 1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare de Himalaya
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie

Doar apă cu lămâie. Mai poți adăuga și picături alcaline 

O altă rețetă indică să amesteci apă cu lămâie. La un litru și 1/2 de apă se stoarce o lămâie. Mai poți folosi și picături alcaline care se găsesc în farmacii.

Mituri despre apa alcalină. Explicațiile unui medic 

Dr. Mihail: „Promotorii apei alcaline spun că această apă poate trata multe și pot preveni multe, susținând că toate se formează într-un mediu acid, atunci noi trebuie să ne alcalinizăm corpul. Bem apă și ne alcalinizăm sângele. Promite că vindecă lucruri pe care nu le poate demonstra. Nu avem dovezi că ar vindeca ceva, dar nici că nu ar vindeca, în anumite zone”, a declarat medicul într-un interviu pentru ”La Măruță”.

„Logic ar fi să bem ceva alcalin ca să combatem mediul acid din stomac și să avem astfel beneficii. Este un studiu publicat în 2016 în care anumiți atleți, 100 la număr, se deshidratează și beau unii apa alcalină și alții normală. Se studiază vâscozitatea sângelui ajungându-se la concluzia că vâscozitatea este mai mică la cei care beau apa alcalină, adică ar fi mai hidratați. E mic, făcut pe puțini oameni, într-o singură zi, într-o clinică. Ghici ce? E sponsorizat de o fabrică de firmă alcalină, care a livrat acestei instituții apa alcalină”, completează acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI