Ingredientele din bucătărie care te scapă de coate uscate și negre. Așa procedau femeile la țară

de: Alexandra Chivu
15 04. 2021

În sezonul rece în special, pielea are tendința să se usuce excesiv. Putem vorbi despre aceeași situație și în cazul persoanelor care nu se hidratează suficient. Simptomele sunt de descuamare, aspect tern, lipsă de elasticitate, mâncărimi sau, în unele cazuri, pot să apară chiar ridurile premature. În termeni medicali, afecțiunea se numește xeroză și apare îndeosebi la sportivi, mai ales înotători. Se recomandă omega 3, vitaminele A și E. Dar există și oameni care dezvoltă simptomele numite anterior numai pe unele zone ale corpului, cum ar fi coate. Problema are soluții.

Ingredientele din bucătărie care te scapă de coate uscate și negre

Coatele uscate sunt o problemă des întâlnită la oameni. Printre factorii care pot favoriza uscarea și hiperpigmentarea pielii din acea zonă se numără melasma, deshidratarea, pilulele contraceptive, statul în coate în timp îndelungat, expunerea neprotejată la soare, psoriazisul sau eczema. Există câteva remedii naturale care pot repara pielea uscată, crăpată și hiperpigmentată din jurul coatelor.

Un studiu arată că gelul de aloe vera, aplicat de două ori pe zi pe coate, albește în mod natural pielea din zona cu probleme. Acest lucru se datorează compușilor din aloe vera, care calmează inflamația la nivelul dermului și totodată stimulează regenerarea celulară.

Banalul bicarbonat de sodiu este un aliat în această problemă 

Un alt ingredient banal și eficient, folosit încă de pe timpul bunicilor noștri la toate, inclusiv în acest caz, este bicarbonatul de sodiu. El are proprietăți exfoliante și iluminatoare și ajută la ameliorarea aspectului de coate uscate și negre. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă până când formezi o pastă. Aplic-o pe coate, lasă să acționeze preț de 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă acest proces de două ori pe săptămână.

De asemenea, și sucul de lămâie sau citrice ne pot fi aliați. În general, ele ajută la uniformizarea culorii pielii. Stoarce o lămâie sau o portocală și aplică sucul obținut pe coate, cu ajutorul unei dischete demachiante. Nu uita să faci asta zilnic. Turmericul dă și el rezultate în această problemă. Amestecă o linguriță de pudră de turmeric cu puțină apă, apoi aplică pasta pe coate. Lasă să acționeze timp de 10 minute, pe urmă clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.