Ingredientele din bucătărie care îți scad febra imediat. Leacuri secrete de la țară

de: Năstase Mirabela
21 12. 2020

Starea febrilă este un simptom comun în cazul virozelor și infecțiilor. Starea febrilă se manifestă prin creșterea temperaturii corporale la peste 37,2 grade C.

Ingredientele din bucătărie care îți scad febra imediat

Trebuie să știi că pe lângă siropurile și medicamentele antitermice prescrise de medic, în ajutor vin și remediile calde pe bază de plante. Când febra este scăzută nu se recomandă un tratament medicamentos, dar dacă este însoțită de stare de vomă ori dacă persistă mai mult de 72 de ore, atunci trebuie să apelezi la remedii pentru scăderea acesteia. De menționat este că febra constituie modul natural prin care organismul tău se luptă cu boala, iar pentru a nu crește riscul deshidratării, este necesar consumul a cât mai multor lichide, precum ceaiurile calde.

Ceai de ghimbir şi miere 

Această combinație este una dintre cele mai eficiente pe post de antitermic. Cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și analgezice, ghimbirul este bun ca să reducă simptomele care însoțesc febra. De asemenea, miere este bună ca să reducă episoadele de tuse și ca să combată infecțiile, prin proprietățile-i antimicrobiene, scăzând și intensitatea febrei. Se prepară astfel: se fierb vreme de cinci minute, în 200 de ml de apă, o linguriță de ghimbir ras. Apoi se strecoară și se adaugă o linguriță de miere. Se beau câte două căni pe zi, până ce se diminuează simptomele.

Ceai de coada-şoricelului 

Datorită acestui ceai transpirația este stimulată și astfel este grăbită eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul de coada-șoricelului conține adid salicilic natural. El favorizează transpirația prin deschiderea porilor. Se prepară astfel: Se combină 10 g de frunze de coada-șoricelului uscate cu 200 ml de apă fierbinte, se acoperă vasul și se lasă la infuzat vreme de cinci minute, după care se strecoară. Se bea câte o cană pe zi, de preferabil seara. Poți să adaugi și lămâie.

Ceai de seminţe de coriandru 

Semințele de coriandru sunt un bun aliat împotriva febrei. Ele conțin uleiuri volatile și sunt ca un antibiotic natural, ce combate infecțiile virale, din care rezultă febra. Tratându-se astfel infecția, se tratează și febra. Se prepară astfel: se fierb vreme de cinci minute 10 grame de semințe de coriandru în 500 ml de apă, apoi se strecoară și se lasă trei patru minute să se răcorească. Se îndulcește cu miere și se beau două căni pe zi, respectiv dimineața și seara.

Ceai de busuioc şi usturoi 

O combinație bună pentru simptome ale răcelii și gripei, deci pentru episoadele febrile. Busuioocul are aproprietăți antioxidante, iar usturoiul este renumitul antibiotoc natural. Cele două scurtează perioada de vindecare și combat febra. Se prepară astfel: se infuzează vreme de cel puțin șapte minute opt frunze proaspete de busuioc, în 400 de ml de apă fierbinte, apoi se adaugă un cățel de usturoi pisat. Se filtrează și se adaugă și miere. Se consumă câte două căni pe zi.

Ceai de tei cu lămâie 

Acest tip de ceai are proprietăți calmante, te ajută să dormi ușor, stabilizând temperatura corpului și favorizând transpirația. Asta duce la scăderea febrei. Se prepară astfel: Se țin la infuzat 10 grame de frunze și flori uscate vreme de cinci minute în 200 ml de apă fierbinte. Se strecoară și se beau o cană dimineața și una seara. Se mai poate adăuga și o felie de lămâie.