Ingredientele de evitat când iei prânzul. Îți pot strica ziua, mare atenție

de: Ioana Bucur
22 06. 2023

Nu mai este niciun secret faptul că alimentația joacă un rol esențial în menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat, de aceea este foarte important să facem alegerile corecte în momentul în care ne punem la masă. Există însă și unele momente în care ne permitem să ne răsfățăm papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, care sunt ingredientele de evitat cânt iei prânzul.

Ingredientele de evitat când iei prânzul

O alimentație sănătoasă implică, pentru cei mai mulți dintre noi, trei mese principale pe zi – mic-dejun, prânz și cină. Prima masă a zilei se recomandă să fie una ușoară, pe farfurie nelipsind produse care să ne dea energia necesară pentru a face față sarcinilor pe care le avem de rezolvat în următoarele ore, iar cea de seară trebuie să conțină alimente ușor de digerat și sărace în calorii.

Cu toate că multe persoane aleg să sară peste masa de prânz, specialiștii în nutriție amintesc că este un obicei greșit. Pentru că avem suficient timp să ardem caloriile, masa de prânz este, de fapt, momentul de răsfăț culinar al zilei. Există însă unele ingrediente de care ar trebui să ne ferim când luăm prânzul, pentru că adăugate în exces sau în combinațiile nepotrivite, pot strica preparatele.

Te-ar putea interesa și: Orez cu lapte cum nu ai mai mâncat vreodată. Ingredientul secret care îi dă o aromă intensă, rețeta te va cuceri

Top trei arome ce pot strica un preparat

Prima pe listă este țelina. Are o aromă foarte puternică, ce rămâne în mâncare chiar și după ce este scoasă, existând astfel riscul să acopere toate celelalte gusturi. Așadar, dacă nu știi exact ce cantitate să folosești, mai bine o eviți.

Următorul ingredient de evitat la masa de prânz este apa de trandafir. Este destul de rar întâlnită în rețetele europene. Când este folosită cu moderație, oferă o notă bogată de parfum deserturilor și produselor de patiserie specifice Orientului Mijlociu. Bucătarii occidentali încă dau greș la stabilirea cantității, ceea ce duce la un preparat cu o singură aromă: de trandafir.

Un alt ingredient de evitat, dacă este pus în exces, este coriandrul. Dacă este prezent în mâncare din belșug, devine o aromă pe care mulți oameni o detestă.

Te-ar putea interesa și: Singurele alimente care te răcoresc instant. Sunt ideale în zilele caniculare