12 ian. 2022 | 17:57

Ingredientele cu care protejezi obiectele prețioase din apartament, dacă ai pisică. Ce trebuie să folosești, de fapt

Diverse
Ingredientele cu care protejezi obiectele prețioase din apartament, dacă ai pisică. Ce trebuie să folosești, de fapt
Ingredientele cu care protejezi obiectele pretioase din apartament, daca ai pisică. Ce trebuie sa folosesti, de fapt

Atunci când ai un animal de companie, este foarte important să protejezi obiectele de valoare din locuință de posibile zgârieturi sau dezastre, mai mari sau mai mici, în funcție de temperamentul pisicii tale. Iată cum poți controla comportamentul blănosului tău cu anumite trucuri geniale descoperite chiar de gospodine.

Cum alungi pisica să nu-ți sparg obiectele de valoare din casă

Adoptarea unui animăluț de companie este un gest frumos și nobil, indiferent de vârsta pe care o are necuvântătoarea, în momentul în care o aduci în noua sa locuință. Câinii și pisicile sunt cele mai iubite și des întâlnire animale de companie în gospodăriile românilor.

Dacă pentru căței este recomandat să ai o curte în care să-l lași să se desfășoare sau trebuie să-ți faci un anumit program, scoțându-l afară la anumite ore, pisicile nu necesită prea multe lucruri. Se ocupă singure de igiena lor corporală și pot sta doar în casă, având nevoie doar de o litieră pentru nevoile lor fiziologice.

Pe de altă parte, pisicile sunt mai greu de dresat decât câinii, motiv pentru care stăpânii lor se pot confrunta cu anumite probleme, atunci când blănoșii încep și zgârie mobila, hainele sau draperiile. Atunci când adopți un pui de pisic de pe stradă, este important să mergi cu el la veterinar, pentru a-i face vaccinurile necesare.

În cazul în care te confrunți cu pisici fără adăpost care manifestă un comportament distrugător, atunci când provoacă anumite stricăciuni, precum să zgârie mobila sau să sfâșie legumele din grădină, gospodinele te sfătuiesc să împrăștii un praf de piper în zona respectivă. Inhalând piperul, pisica ta se va retrage și va înțelege că, pe viitor, nu trebuie să revină în acel loc.

Ce plante sunt toxice pentru animalele tale de companie

Anumite obiecte din casă, precum unele plante, pot dăuna animalului tău de companie. Ele sunt toxice pentru câini și pisici, motiv pentru care trebuie evitate, cu orice preț.

Vâscul este una dintre aceste plante care sunt toxice pentru câini și pisici. În cazul în care pisicile sau câinii ingerează o bucată mai mare din această plantă, animalele se pot confrunta cu anumite tulburări intestinale severe și halucinații.

Crăciunița, planta preferată a românilor din anotimpul rece, poate fi toxică pentru câini și pisici, dacă este ingerată de animale, în special dacă floarea a fost tratată cu pesticide.

De asemenea, ilicele este extrem de periculos pentru câni și pisici, deoarece conține o substanță care alterează bătăile inimii și provoacă diaree sau vărsături.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro