Ingredientele cu care protejezi obiectele prețioase din apartament, dacă ai pisică. Ce trebuie să folosești, de fapt

Ingredientele cu care protejezi obiectele prețioase din apartament, dacă ai pisică. Ce trebuie să folosești, de fapt
Ingredientele cu care protejezi obiectele pretioase din apartament, daca ai pisică. Ce trebuie sa folosesti, de fapt

Atunci când ai un animal de companie, este foarte important să protejezi obiectele de valoare din locuință de posibile zgârieturi sau dezastre, mai mari sau mai mici, în funcție de temperamentul pisicii tale. Iată cum poți controla comportamentul blănosului tău cu anumite trucuri geniale descoperite chiar de gospodine.

Cum alungi pisica să nu-ți sparg obiectele de valoare din casă

Adoptarea unui animăluț de companie este un gest frumos și nobil, indiferent de vârsta pe care o are necuvântătoarea, în momentul în care o aduci în noua sa locuință. Câinii și pisicile sunt cele mai iubite și des întâlnire animale de companie în gospodăriile românilor.

Dacă pentru căței este recomandat să ai o curte în care să-l lași să se desfășoare sau trebuie să-ți faci un anumit program, scoțându-l afară la anumite ore, pisicile nu necesită prea multe lucruri. Se ocupă singure de igiena lor corporală și pot sta doar în casă, având nevoie doar de o litieră pentru nevoile lor fiziologice.

Pe de altă parte, pisicile sunt mai greu de dresat decât câinii, motiv pentru care stăpânii lor se pot confrunta cu anumite probleme, atunci când blănoșii încep și zgârie mobila, hainele sau draperiile. Atunci când adopți un pui de pisic de pe stradă, este important să mergi cu el la veterinar, pentru a-i face vaccinurile necesare.

În cazul în care te confrunți cu pisici fără adăpost care manifestă un comportament distrugător, atunci când provoacă anumite stricăciuni, precum să zgârie mobila sau să sfâșie legumele din grădină, gospodinele te sfătuiesc să împrăștii un praf de piper în zona respectivă. Inhalând piperul, pisica ta se va retrage și va înțelege că, pe viitor, nu trebuie să revină în acel loc.

Ce plante sunt toxice pentru animalele tale de companie

Anumite obiecte din casă, precum unele plante, pot dăuna animalului tău de companie. Ele sunt toxice pentru câini și pisici, motiv pentru care trebuie evitate, cu orice preț.

Vâscul este una dintre aceste plante care sunt toxice pentru câini și pisici. În cazul în care pisicile sau câinii ingerează o bucată mai mare din această plantă, animalele se pot confrunta cu anumite tulburări intestinale severe și halucinații.

Crăciunița, planta preferată a românilor din anotimpul rece, poate fi toxică pentru câini și pisici, dacă este ingerată de animale, în special dacă floarea a fost tratată cu pesticide.

De asemenea, ilicele este extrem de periculos pentru câni și pisici, deoarece conține o substanță care alterează bătăile inimii și provoacă diaree sau vărsături.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI