Ingredientele care îți învie plantele uscate. Trucul acesta secret e genial și ieftin

Ingredientele care îți învie plantele uscate. Trucul acesta secret e genial și ieftin
Ingredientele care îți învie plantele uscate. Trucul acesta secret e genial și ieftin

Plantele sunt mod ideal și ieftin de a îți decora locuința. Ele aduc o pată de culoare în orice casă și înfrumusețează orice loc.

Ingredientele care îți învie plantele uscate

Cu toate acestea, unele plante se întâmplă să ofilească mult prea repede. Nu toate plantele sunt rezistente, unele au nevoie de condiții speciale, iar altele pot să moară dacă nu sunt ținute la lumină sau le pui prea multă apă.

Dacă ți s-a întâmplat ca plantele să ți se ofilească, nu trebuie să le arunci. Pur și simplu încearcă aceste trucuri care îți readuc la viață florile.

Ingredientele de care ai nevoie sunt ieftine și sunt la îndemâna oricui. Ai nevoie de o coajă de banană, zaț de cafea și coaja de la un ou. Trebuie să le amesteci bine într-un blender cu puțină apă până vei obține ca un fel de pastă.

Această pastă se pune în jurul rădăcinii plantei ca să o readucă la viață.

Nu îți arunca plantele. Iată câteva sfaturi de îngrijire

Există mai multe metode prin care poți readuce la viață o plantă care a murit. Pentru început, ar trebui să te interesezi despre planta respectivă, să știi ce fel de îngrijire necesită, câtă apă și câtă lumină.

Trebuie să afli ce pământ rebuie să îi pui și în ce parte a casei să o poziționezi.

Apoi, trebuie să verifici rădăcinile plantei. Dacă ele sunt negre, asta înseamnă că planta a putrezit de la rădăcină.

Trebuie să speli rădăcinile și să taie toate părțile care au putrezit.

Ar mai putea fi din cauza ghiveciului. Unele plante cresc rapid și nu mai au loc în ghiveci. Schimbă cu unul mai mare și ai grijă să uzi planta mereu când suprafața pământului devine uscată.

În cazul în care frunzele plantei sunt ofilite, udă planta puțin până când pământul e umed, apoi scufundă ghiveciul într-un vas cu apă timp de 10 minute.

Caută plantele de dăunători sau insecte. Investighează frunzele să vezi dacă sunt mâncate sau atacate.

Dacă ai dăunători și frunzele au găuri sau sunt roase pe margini ori există urme strălucitoare pe pământul lor, înseamnă că ceva îți atacă planta.

Poți face acasă o soluție cu care să îți readuci planta la viață și să scapi de dăunători. Există mai multe rețete de spray-uri și soluții pe care le poți face în casă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI