Înghețată delicioasă și sănătoasă, făcută în casă. 3 rețete care nu dau greș
Vă propunem pentru astăzi trei rețete de înghețată făcută în casă. Rețetele sunt luate de la anumite vedete de la noi, astfel că sunt doar pe bază de ingrediente naturale. De asemenea, pe cât sunt de delicioase, rețetele sunt foarte simplu de preparat.
Rețete delicioase și sănătoase de înghețată făcută în casă. 3 variante care nu dau greș niciodată
Andreea Raicu își prepară o înghețată vegană cu căpșune. Aceasta este foarte sănătoasă și săracă în calorii. Ingrediente: 600 g căpșune (proaspete sau congelate), 2 banane congelate, 250 ml lapte de cocos rece, 2 lingurițe îndulcitor (ștevie sau sirop de agave), câteva frunze de mentă).
Mod de preparare: totul se mixează până rezultă un amestec omogen și cremos, care se toarnă în forme și se lasă la congelator până îngheață. Toarnă apă caldă pe exteriorul formei pentru a scoate înghețata mai ușor. Se poate decora cu fulgi de cocos.
Îngheţată cu ceai verde de la Laura Cosoi
Ingrediente necesare: 3 banane mărunţite, o jumătate de linguriţă praf de ceai verde (matcha), 2 linguriţe de lapte de migdale şi 2 linguriţe de miere.
Mod de preparare al îngheţatei cu ceai verde: Toate ingredientele se dau la blender, după care se lasă la congelator pentru câteva ore. Îngheţata este ideală în prima parte a zilei. Este foarte sănătoasă, hrănitoare și dă energie pentru tot restul zilei. Laura Cosoi a aşezat biluţele de îngheţată într-o coajă de portocală, alături de biluţe din pepene galben. Combinaţia de arome este extraordinară.
Înghețata cu vanilie a Oana Cuzino
Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” de la PRO TV, are o rețetă de înghețată fără lactate, hrănitoare, săntătoasă și foarte gustoasă.
Ingredientele necesare: 2 căni caju rehidratat, ½ cană de lapte de migdale, ½ cadă de sirop de arțar, 4 linguri ulei de cocos, 1 linguriță de păstaie de vanilie măcinată, 1 linguriță de esență de vanilie și un strop de sare.
Mod de preparare al înghețatei cu vanilie: toate ingredientele se dau la blender până rezultă o pastă omogenă, consistentă. Amestecul se toarnă într-un vas și se dă la congelator 5-6 ore, sau chiar peste noapte. Înghețata se poate decora cu fructe sau cu migdale ori caju pisat.