ING Bank, mesaj important pentru clienții din România. Oamenii au fost atenționați

de: Stan Nicu
09 06. 2020

ING a făcut un anunț important pentru clienții săi din Romînia. Este vorba despre sistemul Round Up, gândit special pentru a-i ajuta pe oamenii care nu pot să facă economii. Sistemul ar urma să îi ajute pe aceștia să economisească, în mod automat, fără ca ei să știe când se face totul.

ING Bank, mesaj important pentru românii. Clienții au fost atenționați

ING Bank a gîndit sistemul Round Up în așa fel încât la anumite plăți făcute cu cardul, peste suma plătită să se adauge automat o sumă în contul de economii. Suma adăugată la contul de economii va fi suma rotunjită a plății făcute.

Spre exemplu, dacă se plătesc 72 de lei undeva, 3 lei va fi suma adăugată în contul de economii prin Round Up. Dacă se plătesc 97 de lei, tot 3 lei vor fi adăugați în contul de economii. Suma rotunjită care va fi adăugată la contul de economii prin rotunjirea plății făcute va fi de maxim 4 lei.

Round Up ajută clienții ING să facă economii. Sursa foto: piatafinanciara.ro

Suma maximă rotunjită ajunge la 40 de lei

În plus, Round Up permite setarea unui multiplicator mai mare, astfel ca în loc de 4 lei, spre exemplu, ING poate adauga în mod automat 8 lei, 20 lei, sau 40 de lei, în funcție de multiplicatorul ales de client. Banii vor fi transferați  automat împreună cu plata făcută.

Banca  are deasemenea și limite pe care clienții le pot seta pentru a opri automat transferurile în contul de economii dacă se atinge suma dorită. Sumele limită strânse pot fi setate acum la 500 de lei sau 1000 lei.

ING plătește dobândă la sumele strânse în contul de economii

Există posibilitatea și ca suma maximă strânsă în cont să nu fie stetată, să fie fără limită. Astfel, după una sau mai multe luni de cumpărături, clientul își poate face o idee în legătură cu suma economisită de ING. În funcție de de cumparaturile făcute, clienții ar putea avea surprize extrem de plăcute.

ING oferă sistemul Round Up în mod gratuit, iar potrivit informatiilor publicate, se acordă inclusiv dobandă la sumele economisite.