Informații bombă în cazul atentatului de la Arad. Cine sunt, de fapt, persoanele cu care a stat afaceristul înainte de explozie. Ce i-a dat uneia dintre ele

Informații bombă în cazul atentatului de la Arad. Cine sunt, de fapt, persoanele cu care a stat afaceristul înainte de explozie. Ce i-a dat uneia dintre ele
Ce a făcut Ioan Crișan înainte de tragedie

Apar informații șocante în ancheta desfășurată de organele competente din România cu scopul de a descoperi cine este mâna criminală din spatele atentatului cu bombă de la Arad, în care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan. Astfel, specialiștii au reușit să afle exact ce a făcut bărbatul înainte să moară, dar și posibila sursă a bombei amplasată sub scaun.

Ce interacțiune a avut Ioan Crișan cu omul misterios văzut pe camere

Potrivit ultimelor informații descoperite în cazul morții lui Ioan Crișan, acesta s-a întâlnit în dimineața fatidică de sâmbătă cu trei prieteni apropiați cu care obișnuia să-și bea cafeaua zilnic.

Una dintre aceste persoane a fost chiar ospătarul cafenelei, cel care, de altfel, a fost și primul care a sărit în ajutorul său cu un extinctor. O altă persoană prezentă acolo este responsabilul supermarketului, care a explicat că el deja se afla la masă atunci când Ioan Crișan a intrat în cafenea și i-a înmânat clientului său (bărbatul cu șapcă) o pungă cu pește pe care ar fi adus-o de la ferma pe care afaceristul o deținea, potrivit surse antena3.

În urma audierilor, bărbatul cu șapcă a explicat că l-a condus pe Ioan Crișan până la mașină, iar ulterior, acesta s-a îndepărtat pentru a-și duce punga cu pește la mașină. Potrivit imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere, omul cu șapcă nu a mai revenit la mașina lui Ioan Crișan atunci când a explodat.

Ce tip de bombă ar fi putut fi folosi atacatorii

Potrivit ultimelor informații oferite de anchetatori, bomba folosită pentru a arunca în aer mașina afaceristului ar fi putut fi una artizanală, produsă în Serbia, fiind folosit în confecționarea ei un kilogram de praf de pușcă, ceea ce presupune costuri relativ mici.

Surse din anchetă citate de Gândul au susținut că acest tip de atentat reprezintă un fel de „criminalitate importată”, ceea ce crește șansele ca bomba să fi fost adusă din Serbia, mai ales că poziția geografică ar fi putut facilita transportul ei prin punctul de trecere al frontierei de la Stamora-Moravița, care se află la puțin peste 100 de kilometri de Arad.

Potrivit specialiștilor, dispozitivul artizanal folosit este cunoscut sub denumirea de „bombă țeavă”, fiind folosit pentru producerea lui un kilogram de pulbere, ceea ce explică faptul că la scurt timp după producerea deflagrației, martorii au spus că, în aer se simțea miros de praf de pușcă.

Aceleași surse susțin că cercul de suspecți ar putea fi larg, deoarece afaceristul Ioan Crișan obișnuia să încheie afaceri cu oricine, dacă avea de câștigat din acestea.

Una din ipotezele acestui atentat ar fi un denunț al omului de afaceri cu privire la un transport ilegal de țigări de contraband, fiind urmat de capturarea mai multor baxuri.