Informații de ultimă oră despre Regina Elisabeta, depistată cu Covid-19. Cum se simte la 95 de ani

Informații de ultimă oră despre Regina Elisabeta, depistată cu Covid-19. Cum se simte la 95 de ani
Informatii de ultima ora despre Regina Elisabeta, depistata cu Covid-19. Cum se simte la 95 de ani

Palatul Buckingham a anunțat duminică după-amiază că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată pozitiv cu Covid-19. Veștile sunt însă îmbucurătoare pentru suverana, care în aprilie va împlini 96 de ani. Mama Prințului Charles are simptome ușoare ale bolii, iar potrivit unor oficiali de la palat, aceasta este activă și îndeplinește „sarcini ușoare” la Castelul Windsor.

Informații de ultimă oră despre Regina Elisabeta, depistată cu Covid-19

Potrivit BBC, printre sarcinile îndeplinite de Regina Elisabeta a II-a se numără citirea documentelor de stat, care în mod normal ocupă o bună parte a programului său zilnic. Corespondentul BBC pe lângă familia regală, Daniela Relph a declarat că „starea de spirit la Castelul Windsor este una prudentă și nu sunt semne majore de alarmă”.

Regina se află sub atenta observație a echipei sale medicale, mai ales că suverana este vizibil mai slăbită și mai fragilă față de anul trecut, a mai spus Daniela Relph.

Duminică, Palatul Buckingham a anunțat că Regina Elisabeta a II-a are covid și suferă de „simptome ușoare asemănătoare răcelii”. Se pare că regina a intrat în contact cu fiul ei cel mare, Prințul Charles, care a fost testat pozitiv în urmă cu mai bine de o săptămână. El s-a întâlnit cu mama sa înainte cu 48 de ore de test.

Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate.”, apalatul într-un comunicat oficial.

Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost şi ea testată pozitiv cu noul coronavirus şi este în autoizolare, a anunţat lunea trecută biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, a contractat noul coronavirus pentru prima dată la doar câteva zile după ce soțul ei, prințul de Wales, a fost testat pozitiv pentru a doua oră.

Mesajul lui Boris Johnson după ce Palatul Buckingham a confirmat că regina are Covid-19

Potrivit oficialilor curții regale, se pare că un număr mare de persoane de la Castelul Windsor, acolo unde locuiește regina, ar fi fost testate pozitiv. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter un mesaj prin care îi transmite însănătoșire grabnică reginei.

Sunt sigur că vorbesc în numele tuturor când îi urez Majestății Sale Reginei o recuperare rapidă după Covid și o revenire rapidă la o stare mai bună de sănătate.”, a fost mesajul pe care premierul englez l-a transmis pe rețelele sociale.

În urmă cu două săptămâni, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit jubileul de platină de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh din lume. Este o bornă pe care niciunul dintre predecesorii săi nu a atins-o în ultima mie de ani.