03 mart. 2021 | 08:19

Informația care răstoarnă ancheta în cazul tragediei din Andronache. Ce alcoolemie avea femeia care a ucis două copile

Știri generale
Informația care răstoarnă ancheta în cazul tragediei din Andronache. Ce alcoolemie avea femeia care a ucis două copile
Informații de ultima oră în cazul accidentului din Andronache

Accidentul produs în urmă cu cinci zile, în cartierul Andronache din Capitală, a îngrozit o țară întreagă. O femeie de 56 de ani a omorât două fetițe, de șapte ani, respectiv 14 ani, în timp ce acestea se aflau pe trotuar. În urma rezultatelor probelor biologice, autoritățile au aflat ce alcoolemie avea femeia în momentul accidentului.

Doi îngerași, spulberați de o șoferiță băută

Imediat după producerea accidentului din Andronache, martorii tragediei i-au bătut pe șoferiță și pe pasagerul din dreapta. Femeia a fost audiată de polițiști timp de trei ore, iar mai apoi a fost lăsată să plece acasă, pe motiv că se află sub stare de șoc, astfel că audierile au fost amânate până luni.

Potrivit primelor declarații oferite de femeie, aceasta a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație, motiv pentru care a intrat cu viteză, spulberând doi copii aflați pe trotuar.

”Când am ajuns la volanul mașinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, mi-am reglat oglinzile. M-am asigurat și am plecat de pe strada…., împreună cu soțul meu, care era în dreapta mea. În momentul în care mă apropiam de colțul străzii, unde trebuia să fac dreapta, am avut avut un acces de strănut și am strănutat de 3-4 ori la rând.

Am vrut să frânez, dar am apăsat pedala greșită, m-am panicat, m-am blocat, și nu am știut ce să fac. Peste drum de stradă, adica vis-a vis, erau niște copii care stăteau jos pe bordură, înpreună cu alte persoane mature. Mașina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură și s-a oprit în gard”, a fost prima declarație a femeii.

În cursul zilei de ieri, surse judiciare au adus în atenția publicului că și femeia consumase alcool. Inițial, probele recoltate arătau o alccolemie de 0.6g/l, urmând a fi cercetat acest rezultat. Din păcate, analizele au fost efectuate la o distanță de trei ore de la producerea accidentului, ceea ce înseamnă că alcoolemia ar fi putut fi mai mare. Cu toate acestea, vinovata a declarat la audierile de luni că nu a consumat alcool.

Ce alcoolemie a avut, de fapt, șoferița

Informații de ultimă oră privind starea de ebrietate în care se afla femeia care a ucis două copile. Potrivit ultimelor rezultate, s-a dovedit că șoferița avea o alcoolemie de 0.8/l, un rezultat care demonstrează infracțiunea săvărșită de aceasta.

În urma rezultatelor, Parchetul a transmis o solicitare către Judecătoria Sectorului 2 privind arestarea preventivă a șoderiței,  fiind acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Dintr-un motiv necunoscut, unul dintre magistrați a respins solicitarea procurorilor, astfel că vinovata a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit RomaniaTV.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro