Indicatorul rutier de care puţini şoferi au habar. Ce înseamnă, de fapt. Mulţi procedează greşit când îl văd

Indicatorul rutier de care puţini şoferi au habar. Ce înseamnă, de fapt. Mulţi procedează greşit când îl văd
Indicatorul rutier transmite informații care pot fi foarte utile

Este foarte important ca, în calitate de șofer, să înțelegeți ce înseamnă diferitele semne de circulație pe care le întâlniți pe drum. Multe dintre aceste semne transmit informații care pot fi foarte utile. Uneori, aceste semne sun esențiale pentru șoferi atunci când trec printr-o anumită zonă. Printre aceste semne se regăsește și indicatorul rutier de care puţini şoferi au habar. În cele ce urmează explicăm ce înseamnă, de fapt. Din păcate, mulţi șoferi procedează greşit când îl văd.

Indicatoarele rutiere transmit informații care pot fi foarte utile

Uneori, vă așteaptă condiții periculoase de drum, și de cele mai multe ori un indicator rutier vă poate salva. Dacă nu ați putea înțelege semnificația unui semn care transmite aceste informații, ați putea fi prins complet inconștient de situație. Desigur, nu toate indicatoarele rutiere sunt menite să transmită informații atât de importante despre starea drumurilor.

Multe dintre acestea sunt doar semne informative care vă pot ajuta să localizați un punct de reper sau o atracție dintr-o zonă pe care o vizitați. Merită să vă perfecționați în ceea ce privește semnificația semnelor dacă vă dați seama într-o zi că ați văzut un număr de indicatoare rutiere pe care pur și simplu nu le înțelegeți, deoarece s-ar putea să pierdeți cu adevărat unele lucruri. Continuați să citiți mai jos pentru a descoperi semnificația pentru indicatorul rutier de care puţini şoferi au habar.

Indicatorul rutier de „adâncitură pe drum”

Indicatorul rutier despre care vorbim, (vezi galeria), după cum îi spune și numele, este un semn de avertizare. Aesta indică faptul că există o adâncitură sau o zonă joasă pe drum. Conducătorii auto sunt sfătuiți să încetinească atunci când văd indicatorul rutier de „adâncitură pe drum”.

Este periculos să întâlnești această depresiune bruscă a drumului în timp ce conduci cu viteză mare. Aveți grijă suplimentară după ploaie, deoarece aceste adâncituri se pot umple cu apă și pot provoca hidroavionarea mașinilor.

Este important ca atunci când  vedeți indicatorul de culoare galbenă cu o margine neagră și cele două cocoașe, imprimate în centru, să încetiniți. Acesta este menit să indice că există o zonă joasă chiar în față.

În condiții normale de drum, acest lucru nu ar trebui să reprezinte cu adevărat niciun fel de problemă pentru automobiliști, dar dacă se întâmplă să plouă sau dacă vă aflați în această perioadă după ce a căzut deja o ploaie, este foarte posibil să existe o baltă de o anumită dimensiune adunată pe carosabil.

Vezi și: Indicatorul rutier care pune şoferii în dificultate. Puţini ştiu ce să facă atunci când îl văd în trafic

Mergând mai departe, dacă se întâmplă să conduceți cu o viteză mare și dați peste o baltă de apă destul de mare, se poate întâmpla ca vehiculul dumneavoastră să facă hidroplanare, iar dumneavoastră ați putea pierde cu ușurință controlul vehiculului.

Dacă a fost uscat în mod constant, atunci nu ar trebui să vă faceți prea multe griji cu privire la indicatorul rutier de „adâncitură pe drum”, dar dacă a plouat recent sau dacă plouă în timp ce conduceți, ar trebui să reduceți imediat viteza pentru a nu trece printr-o baltă și a pierde controlul vehiculului.

Acum că ați aflat ce reprezintă indicatorul rutier de „adâncitură pe drum”, mare atenție la drum. Este păcat, mai ales acum, în perioada Sărbătorilor, să dați bani pe reprații, în loc să cumpărați cadouri.

Urmăriți Playtech.ro și pe