Indicatorul auto care îi pune în dificultate pe șoferii români. Se dau amenzi mari

de: Stan Nicu
02 01. 2023

Mulți dintre șoferi uită semnele de circulație după ce au susținut examenul auto. Astfel, multe dintre semnele de circulație devin adevărate mistere pentru ei. Care este indicatorul auto care îi pune în dificultate pe șoferii români și pentru care se dau amenzi mari.

Atenție, șoferi! Ce trebuie să faci atunci când întâlnești indicatorul rutier „Presemnalizarea unei amenajări rutiere care permite întoarcerea vehiculului”.

Semnul de circulație care îi pune în dificultate pe mulți dintre șoferi este mai nou, astfel că nu exista pe vremea când ei au susținut examenul auto.

Necunoscându-l, se poate ajunge la accidente grave din această cauză. Așadar, ce trebuie să faceți când întâlniți acest semn de circulație.

Codul Rutier conține mai multe indicatoare de circulație noi

De asemenea, anul trecut au fost implementate mai multe tipuri noi de semne de circulație, respectiv indicatoare și marcaje rutiere în Codul Rutier, astfel că toți conducătorii auto trebuie să cunoască semnificația lor.

Semnul de circulație despre care discutăm astăzi este confundat de mulți dintre șoferi cu un sens giratoriu, astfel că de multe ori se lasă cu amenzi usturătoare sau chiar cu accidente rutiere.

Unde este întâlnit semnul de circulație

Indicatorul care poate fi văzut în galeria foto a articolului este un semn de circulație folosit pentru presemnalizarea unei amenajări rutiere care oferă și posibilitatea întoarcerii vehiculelor.

Indicatorul auto este întâlnit pe drumurile publice care permit posibilitatea conducătorilor de vehicule să execute manevra de întoarcere.

Ce ai de făcut când întâlnești acest semn de circulație

Șoferii trebuie însă să fie foarte atenți când îl întâlnesc, pentru că acesta nu anunță un sens giratoriu, așadar nu au prioritate de trecere față de vehiculele care vin din sens invers.

De asemenea, pentru întoarcere trebuie să le acordați acestora prioritate de trecere. Potrivit noului Cod Rutier, semnul reprezintă „Presemnalizarea unei amenajări rutiere care permite întoarcerea vehiculului”.

Ce obligații au șoferii care întâlnesc acest indicator de circulație

La apropierea de o intersecţie, șoferii trebuie să circule cu o viteză redusă, care să îi permită oprirea la timp, pentru a acorda prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept.

De asemenea, în Codul Rutier sunt reglementate mai multe tipuri de indicatoare și marcaje rutiere, printre care:

-Panouri adiționale;
-Indicatoare instalate la trecerea cu calea ferată;
-Indicatoare kilometrice;
-Indicatoare rutiere temporare,
-De avertizare;
-De interzicere sau restricție;
-De prioritate;
-De obligare;
-De informare;
-De orientare;
-De informare turistică.