Indemnizaţia de creştere a copilului care va fi majorată cu 50%. Gabriela Firea a dat vestea aşteptată de părinţi

Indemnizaţia de creştere a copilului care va fi majorată cu 50%. Gabriela Firea a dat vestea aşteptată de părinţi
Gabriela Firea a dat vestea aşteptată de părinţi!

Gabriela Firea a dat vestea aşteptată de părinţi! Astăzi a avut loc o nouă ședință de Guvern. Printre punctele de discuție s-a aflat și o propunere a ministrului Gabriela Firea. Conform acesteia, propunerea se referă la indemnizația de creștere a copilului. La finalul zilei de lucru, politicianul a dat vestea așteptată de părinți.

Gabriela Firea spune că indemnizaţia de creştere a copilului va fi majorată cu 50%

La nivelul Ministerului Familiei și Egalității de Șanse s-a lucrat interns la un nou proiect legislativ pentru a majora indemnizațiile de creștere a copilului. În ordinea de zi a Guvernului, Gabriela Firea a propus acest proiect astăzi, care de altfel a fost aprobat, după verificările de la Ministerul de Finanțe, referitor la impactul bugetar. Conform anunțului făcut de ministru pe Facebook, proiectul a fost aprobat fără mari probleme:

„Am propus și s-a aprobat majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleți sau multipleți, cu sprijinul miniștrilor Muncii și Finanțelor cărora le mulțumesc. Reparăm, astfel, o nedreptate care se face de ani de zile acestor părinți.

Am propus modificarea OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor și mă bucur că am primit sprijinul colegilor mei Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale și Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, care ne-a alocat bugetul necesar. Mulțumesc Elenei Tudor, președinta ANPDCA, și colegilor din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.”, scrie Gabriela Firea astăzi.

„Statul va plăti în plus aproape 28 de milioane de lei în fiecare an”

Așa cum era de așteptat, s-a calculat și impactul bugetar, odată cu aprobarea majorării cu 50% a indemnizației de creștere a copilului. Așa cum arată Gabriela Firea, acesta se va ridica la aproximativ 28 de milioane de lei anual. Sumele vor fi alocate din buget, de la momentul modificării OUG nr. 111/2010:

„Suma maximă prevăzută de lege pentru această indemnizație rămâne 8.500 lei. Astfel, mama unor gemeni, care are acum o indemnizație de 8.500 lei, va primi 4.250 lei în plus pentru al doilea copil, nu doar 1.314 lei cât încasa până acum.

Astfel, suma totală încasată va ajunge la 12.750 lei. Statul va plăti în plus aproape 28 de milioane de lei în fiecare an, iar măsura va ajunge la familiile în care cresc acum aproape 4.700 de copii.”, mai face precizarea ministrul Firea.

Unul din argumentele aduse de ministru în elaborarea acestui proiect, era necesitatea corecțiilor la ordonanță. S-a avut în vedere sumele extrem de mici alocate de stat pentru creșterea copilului. „ E o adevărată gură de oxigen pentru orice familie în care cresc doi sau mai mulți bebeluși în același timp și unde toate cheltuielile sunt duble, triple etc”, își închieie anunțul ministrul, considerând o victorie aprobarea acestui proiect.

Urmăriți Playtech.ro și pe