Inconștiență alarmantă. Un bărbat infectat cu COVID-19, prins de jandarmi la grătar în Sinaia. Bărbatul trebuia să se afle în izolare la domiciliu

Inconștiență alarmantă. Un bărbat infectat cu COVID-19, prins de jandarmi la grătar în Sinaia. Bărbatul trebuia să se afle în izolare la domiciliu
Inconștiență alarmantă. Un bărbat infectat cu COVID-19, prins de jandarmi la grătar în Sinaia. Bărbatul trebuia să se afle în izolare la domiciliu

În plină explozie a cazurilor de îmbolnăviri COVID-19, românii șochează autoritățile. Recent, un bărbat infectat cu noul coronavirus a fost prins servind picnicul la Sinaia, la cota 1400.

Tânărul refuzase internarea și a semnat pe proprie răspundere autoizolarea

Un caz șocant a fost surprins in acest weekend la Sinaia, de către jandarmeria locală. Bărbatul infectat cu COVID-19, asimptomatic, a plecat din Giurgiu la munte pentru a face un grătar în aer liber, într-un loc nepermis. Acest caz a ajuns pe mâinile autorităților care au impus sancțiunile legale și ulterior au dispus măsura carantinării conform legistlației în vigoare.

Din păcate, acesta nu este un caz izolat de nerespectare a legii, iar „ghinionul” tânărului de a fi prins a fost acela că se afla într-un loc nepermis. Astfel, mai multe persoane infectate cu COVID-19 pot umbla libere, fără a știi nimeni că ar trebui să se afle în autoizolare la domiciliu.

În data de 2 august 2020, pe timpul executării misiunii de ordine publică pe raza localității Sinaia, echipajul de jandarmi a observat un grup de persoane care desfășurau activități de picnic într-un loc nepermis. În urma legitimării acestora și stabilirii identității, una dintre persoane a fost semnalată cu alertă pentru că nu respectă măsura izolării la domciliu.

Grupul respectiv era format din două familii, fiecare familie era formată din cinci persoane. Având în vedere cele constatate la fața locului, patrula de jandarmi a aplicat măsurile legale, ulterior aceștia fiind preluați pentru a se dispune măsura carantinării conform legislației în vigoare”, a spus Mădălina Stocheci, purtătoare de cuvânt a IJJ Prahova, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Turiștii au respectat regulile

Pe tot parcursul weekend-ului, zeci de jandarmi prahoveni au patrulat în stațiunile montane pentru a se asigura că evenimentele se desfășoară potrivit legilor în vigoare. Partea bună este că o mare parte dintre cetățeni au respectat recomandările autoritățile, dar bineînțeles că printre aceștia s-au aflat pericolele de care ne ferim cu toții: bolnavii infectați cu COVID-19.

Jandarmii prahoveni au fost alături de cetăţenii care au ascultat, respectat şi înţeles recomandările fără a avea nemulţumiri, iar unde s-a impus s-au luat măsurile legale de sancţionare.

Totuşi, în data de 2 august, numitul M.M.M. din judeţul Giurgiu, turist aflat la cota 1000 Sinaia, unde desfăşura activităţi de picnic cu alte doua familii într-o zonă care nu era special amenajată, a fost depistat, în urma verificărilor, că figura testat pozitiv COVID-19, cu refuzul internării în unitate spitalicească, având măsura izolării la domiciliu în judeţul Giurgiu.

S-a impus informarea autorităţilor competente şi întocmirea procesului verbal de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice”, a anunţat IJJ Prahova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI