Incidente la mitingul PSD din Craiova. Jandarmii gonesc un bărbat care strigă: „Dragnea, la pușcărie!”

de: Iorgu Ianusi
12 04. 2019

Mitingul PSD din Craiova a început cu câteva incidente minore. Mai multe persoane cu pancarte pe care au afișat diverse nemulțumiri puteau fi observate în centrul orașului.

Totul, înainte ca mitingul de amploare al social-democraților să înceapă.

Două persoane au fost ridicate de jandarmi pentru că ar fi tulburat liniștea publică, potrivit cotidianului Adevărul. Unul dintre cei ridicați ar fi avut asupra sa un cuțit, spun martorii citați de presa centrală.

PSD nu scapă de nemulțumirea localnicilor

Un videoclip prezentat de Adevărul prezintă un bărbat care este îndepărtat de jandarmi în momentul în care strigă sloganuri anti-PSD și i se adresează lui Liviu Dragnea cu „La pușcărie!”.

În prezența jurnaliștilor, bărbatul spune că i s-a cerut să se legitimeze pentru că s-a manifestat împotriva principalului partid aflat la guvernare.

Deși jurnaliștii au cerut lămuriri, un jandarm surprins pe înregistrare nu poate explica dacă sunt motive pentru ridicarea bărbatului.

Liviu Dragnea, ironii la adresa lui Klaus Iohannis: „Poate pleacă la Miami”

Mai-marii PSD au fost feriți de astfel de incidente. Mitingul s-a desfășurat conform programului iar social-democrații și-au prezentat candidații pentru alegerile europarlamentare.

Pe scenă a fost invitat Liviu Dragnea, care a lansat mai multe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis.

„Ăsta este PSD, ăsta e partidul pe care Iohannis şi clica lui vrea să-l distrugă. (…) Aici am crescut, pe malul Dunării, ca şi voi, şi peste tot mi s-a spus: ‘Liviule nu te lăsa!’ Mi-a mai zis cineva tot aici: ‘Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo’. Sper să nu ajungem, cu toate că asta este dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis, că este îngrozit de noi.” Liviu Dragnea

Liviu Dragnea s-a referit și la proprietățile pe care le are președintele României.

„Să plece în Germania? Poate pleacă la Miami, Costa Rica. Fraţilor, dar numai destinaţii din acesta frumoase îi prevedeţi. Nu poate să rămână în ţară şi să dea socoteală şi el şi ai lui pentru toate abuzurile din ultimii ani, pentru toate destinele distruse, vieţi frânte, pentru toate blocajele din această ţară, pentru ura pe care a promovat-o? Nu la Miami trebuie plece, trebuie să răspundă pentru casele furate şi el, şi ăia care îl acoperă.” Liviu Dragnea