Începe Al Treilea Război Mondial? Declarația care confirmă tot: nu e cale de întoarcere
Pandemia de coronavirus a afectat întreaga planetă, dar nu este singurul risc la care suntem expuși. Instabilitatea economică, dar și escaladarea a numeroase conflicte regionale pot duce chiar spre un nou război mondial. O spune chiar Nick Carter, șeful armatei britanice, pentru Sky News. „Trebuie să fim conștienți de aceste riscuri”, a fost precizarea oficialului britanic. Acesta îndeamnă pe toată lumea să își amintească de ororile ultimelor războaie, pentru a evita greșelile care au condus la precedentele conflagrații.
„Cred că trăim într-un moment în care lumea este un loc foarte nesigur şi neliniştit. Și, desigur, dinamica competiţiei globale este deopotrivă o caracteristică a vieţilor noastre. Cu un număr destul de mare de conflicte regionale aflate în desfăşurareCred că riscul real pe care îl avem în acest moment este să ne confruntăm cu o escaladare pornită dintr-o eroare de judecată”, a declarat Nick Carter, care apoi s-a referit la pericolele pentru declanșarea unui nou război mondial: „Spun că există un risc şi trebuie să fim conştienţi de aceste riscuri”.
Nick Carter este șeful armatei britanice din 2018. Declarații pline de îngrijorare chiar de Remembrance Sunday
„Dacă uităm de oroarea războiului, atunci cred că cel mai mare risc este că oamenii ar putea considera că a merge la război este un lucru rezonabil. Trebuie să ţinem minte că poate că istoria nu se repetă, dar are o ritmicitate. Dacă privim în urmă la ultimul secol (şi la perioada de) dinaintea ambelor războaie mondiale, cred că nu se poate pune la îndoială faptul că a existat o escaladare care a dus la erori de judecată care au dus în cele din urmă la războaie de proporţii pe care sperăm să nu le mai vedem vreodată”, a mai adăugat Nick Carter.
Declarațiile lui Nick Carter, șeful armatei britanice din 2018, vin chiar de Duminica Pomenirii (Remembrance Sunday). Care are loc în Regatul Unit în fiecare an în cea mai apropiată duminică de 11 noiembrie (Ziua Armistițiului, în care s-a încheiat Primul Război Mondial). S-au ținut și două minute de reculegere pentru toți cei decedați în cele două războaie mondiale. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii nu s-au mai putut strânge pentru a-și omagia eroii.