Incendiu uriaș la mai multe barăci din Constanţa. Cinci familii au fost evacuate, iar o persoană a ajuns la spital

Incendiu uriaș la mai multe barăci din Constanţa. Cinci familii au fost evacuate, iar o persoană a ajuns la spital
Cinci familii au fost evacuate în urma unui grav incendiu din Constanța

Un puternic incendiu a izbucnit astăzi, în municipiul Constanța, în urma căruia mai multe locuințe improvizate au luat foc. O lumânare ar fi provocat flăcările care au evacuat cinci familii. O persoană a fost transportată de urgență la spital, în stare de inconștiență.

Incendiu puternic în Constanța

Flăcările au izbucnit la o baracă de pe strada Justiției. Ulterior, incendiul s-a extins și la alte șase barăci care se aflau în aceeași zonă, la mică distanță una de cealaltă. La locul cu pricina s-au deplasat de urgență șase autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. În imaginile surprinse de la fața locului de martori, apoi postate pe rețelele de socializare, se vede cum fumul este foarte dens.

Din barăcile cuprinse de flăcări au fost evacuate cinci familii, în total aproximativ 20 de persoane. Din cauza fumului înecăcios, un bărbat a fost transportat la spital de urgență, având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, alte două persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului de la medicii de pe SMURD. În barăci se aflau și butelii, pe care unul dintre membrii familiilor le vindeau. Din fericire, niciuna nu a explodat.

Incendiu la un restaurant din Onești

Restaurant aflat la parterul unui bloc din Onești a ars în întregime. Peste 50 de persoane au fost evacuate, o persoană fiind transportată la spital, după ce a suferit arsuri. Incendiul a izbucnit la terasa-grill a restaurantului, apoi s-a extins la acoperișul unui bloc. Focul a distrus o mare parte din interiorul restaurantului. Din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești.

„S-au mai evacuat 40 de persoane din a doua scară de bloc. S-a procedat la evacuarea unei persoane din balcon de la etajul trei. A mai fost preluată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă o persoană cu arsuri la nivelul corpului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Un bărbat a reușit să se salveze, după ce apartamentul său a luat foc

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a reușit să iasă din apartamentul său care a luat foc. Acesta a inhalat fum și a suferit arsuri pe mai multe părți ale corpului, însă a reușit să-și salveze viața.

„Când s-a produs evenimentul, proprietarul, în vârstă de 63 ani, dormea. S-a trezit înconjurat de flăcări. A reuşit să iasă din locuinţă şi a cerut ajutor de la un vecin. Acesta a suferit arsuri la nivelul capului, mâinilor şi a inhalat fum, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi au constatat că ardeau bunurile din interiorul casei, dar şi acoperişul. În camera unde s-a produs incendiul, tavanul era prăbuşit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI