Incendiu uriaș în Prahova! Cămin de nefamiliști, cuprins de flăcări. Mai multe persoane, printre care și cetățeni ucraineni, au primit îngrjiri medicale

Incendiu uriaș în Prahova! Cămin de nefamiliști, cuprins de flăcări. Mai multe persoane, printre care și cetățeni ucraineni, au primit îngrjiri medicale
Pompierii au intervenit de urgență Foto ilustrativă

Un incendiu mistuitor a izbucnit, miercuri seară, un cămin de nefamiliști din Brazii de Sus, județul Prahova, acolo unde mai multe persoane s-au intoxicat cu fum și au avut nevoie de intervenția medicilor. Din cauza riscului crescut, 18 persoane au fost evacuate.

Ce s-a întâmplat

A fost panică uriașă în Prahova, acolo unde într-un cămin de nefamilișt,i în care se aflau și cetățeni ucraineni, a izbucnit un incendiu care a pus în pericol viața oamenilor. La fața locului au intervenit 3 autospeciale de stingere, 1 autoplatformă de salvare de la înălţimi, 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanţă B2, 1 ambulanţă de transport personal şi victime multiple, potrivit ISU Prahova.

Primele informații arată că unul dintre etajele căminului a fost incendiat, însă a fost nevoie de evacuarea persoanelor de la toate etajele imobilului, unele dintre ele fiind intoxicate. Acestea au avut nevoie de intervenția medicilor, care au oferit îngrijiri victimelor.

”Sunt şi persoane intoxicate cu fum cărora li se acordă îngrijiri medicale”, au mai precizat pompierii, intervenţia fiind în plină desfăşurare.

Momentan nu se cunosc cauzele incendiului, însă autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.
Un alt incendiu a izbucnit, în urmă cu două zile, într-un bloc din Craiova, acolo unde mai mulți locatari au fost evacuați după producerea unui incendiu izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Alarma a fost dată de doi polițiști care treceau prin zonă și au observat observat fumul care ieșea din casa bătrânei, în apartamentul căreia a izbucnit incendiul. Femeia s-a intoxicat cu fum, în timp ce casa ei a ars aproape în întregime, toate bunurile făcându-se scrum.

În urma incendiului, alți trei vecini au fost intoxicați cu fum, fiind nevoie de transportul la spital. Pompierii au evacuat 18 locatari care au fost afectați din cauza incendiului.