Incendiu teribil pe Muntele Pietricica. Mai multe case și o mănăstire, în pericol. Zeci de pompieri au intervenit de urgență. Video

Incendiu teribil pe Muntele Pietricica. Mai multe case și o mănăstire, în pericol. Zeci de pompieri au intervenit de urgență. Video
Flăcările s-au extins în apropierea caselor

Alertă uriașă de incendiu în Piatra Neamț, acolo unde zeci de persoane s-au aflat în pericol, marți seara, atunci când vegetația uscată de pe muntele Pietricica a început să ardă cu putere, riscând ca incendiul să se extindă la casele din apropiere și la o mănăstire. Mai multe echipaje de pompieri au acționat rapid pentru stingerea flăcărilor, în timp ce oamenii priveau îngroziți cu frica tragediei care poate avea loc.

Incendiu de la Pietricica a provocat un adevărat haos

Au fost momente de groază, marți seară, atunci când vegetația de pe Muntele Pietricica a luat foc, ISU Neamț confirmând că, flăcările care s-au putut observa din orice parte a orașului ai fi privit au fost provocate de un incendiu de vegetație. Martorii oculari au dezvăluit că incendiul se apropia de primele case din apropiere, iar oamenii se temeau pentru siguranța lor și a familiilor. În unele zone ale orașului, rețelele de electricitate nu au mai funcționat, iar spaima a cuprins o mare parte dintre cetățeni.

Pentru stingerea incendiului de mari dimensiuni au fost solicitate forțe în sprijin de la ISU Iași. La fața locului au intervenit echipe din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași. În prima fază a intervenției la Piatra Neamț au fost trimise două autospeciale de stins incendii cu echipaj complet și o autocisternă transport apă, au anunțat reprezentanții ISU Iași. Pentru a reuși stingerea incendiului în timp util, a fost solicitat ajutorul ISU Bacău.

„La incendiul de pe dealul Pietricica acționează forțe și mijloace din detașamentul Piatra Neamț. Au fost chemate în sprijin forțe și mijloace din cadrul detașamentelor de pompieri din Târgu Neamț și Roman, dar vor veni în sprijin și forțe de la ISU Iași și Bacău.

Există posibilitatea propagării incendiului la locuințe, la o mănăstire și la fondul forestier. Condițiile meteo sunt nefavorabile, pentru că vântul bate cu putere”, a adăugat reprezentanta ISU Neamț.

“Zona va fi supravegheată toată noaptea”

În cursul orei 1:00, incendiul de la Pietricica a fost stins, însă zona a fost supravegheată toată noaptea, așa cum au transmis reprezentanții ISU. Din păcate, un factor de risc a fost reprezentat de vântul puternic, care le-a dat motive serioase de îngrijorare autorităților. Șeful DSU a declarat la Realitatea că situația se află sub control, iar echipele de intervenție din Iași și Bacău au acționat exemplar pentru lichidarea flăcărilor.

„Avem echipe de la Iași și de la Bacău care ajută de la stingerea incendiului. Nu există riscuri pentru casele de la baza muntelui. Sper să poată fi controlată situația, în prezent, incendiul se află sub control. Totuși, depinde de cum bate vântul. Am încredere în colegii de la Neamț. Dacă se schimbă situația, sunt sigur că vor lua deciziile care se cuvin”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Vezi imagini video cu incendiul izbucnit marți seara:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI