Incendiu puternic în județul Bacău! Flăcările au făcut ravagii

Incendiu puternic în județul Bacău! Flăcările au făcut ravagii

Un incendiu devastator a avut loc în dimineața zilei de 1 aprilie în județul Bacău. Potrivit autorităților, flăcările au mistuit o casă așezată pe 170 mp, iar pentru a stinge focul a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de pompieri.

Cine sunt victimele tragediei

Focul a izbucnit miercuri dimineața, în jurul orei 5:00, în casa unei familii cu 3 copii. Potrivit proprietarului și autorităților, totul a pornit de la un scurtcircuit la instalația electrică. Tatăl celor 3 copii povestește îngrozit cum s-au petrecut evenimentele.

Primul semn, care prevestea o nenorocire, a fost întreruperea curentului, 5 pocnituri și un zgomot ciudat ulterior. În momentul în care acesta s-a dus să verifice, partea din spatele casei era în flăcări: „S-a întrerupt curentul și am ieșit, că se auzea pârăind, iar când m-am uitat, ardea din spate”.

Andrei Grecu, reprezentat ISU Bacău e explicat producerea incendiului: „Incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit, pe o suprafață de 170 mp. După două ore, incendiul a fost lichidat. În urmă cercetărilor la fața locului, s-a constatat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urmă unui scurtcircuit”.

Casa fusese finalizată de curând

Bărbatul a povestit că el și familia sa terminaseră de curând lucrările la casă, iar cu 3 zile înainte abia reușise să termine acoperișul. La fața locului au intervenit de urgență două echipaje de pompieri, acestea reușind să stingă focul, fără a se extinde și în vecinătate. Din păcate, casa a ars în totalitate, bărbatul reușind doar să-și scoată familia și foarte puține lucruri.

Vestea acestei nenorociri care s-a abătut asupra comunei Motoșeni a întristat întreaga comunitate, motiv pentru care primarul și-a exprimat regretul și a declarat că atât el, cât și întreaga comunitate vor încerca să ajute această familie rămasă fără un acoperiș deasupra capului: „Un moment trist pentru comuna noastră. Abia își finalizase sâmbătă înlocuirea acoperișului la casă. O familie numeroasă cu trei copii. O să mobilizăm comunitatea și o să încercăm să ajutam acest om, pentru că este un om de nădejde al comunității noastre”, a mărturisit primarul Constantin Ghelase, potrivit stirileprotv.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI