Incendiu la Mănăstirea Izbuc din judeţul Bihor. Singurul obiect care nu a fost mistuit de flăcările nemiloase

Incendiu la Mănăstirea Izbuc din judeţul Bihor. Singurul obiect care nu a fost mistuit de flăcările nemiloase
Icoană cu Maica Domnului, intactă după incendiu

Un puternic incendiu a avut loc în noaptea de 1 spre 2 februarie, la o gospodărie din localitatea Valea Mare de Criș, din județul Bihor. Flăcările au distrus tot în cale, însă o icoană cu Maica Domnului a rămas intactă.

„O minune s-a întâmplat”

Un microbuz și un buldoexcavator au fost distruse, alături de mai multe obiecte metalice ce se aflau în acea hală. Obiecte metalice ce au intrat în contact cu flăcările s-au topit, iar din restul lucrurilor a rămas doar scrumul.

Incendiul devastator a avut loc în noaptea dinaintea sărbătorii „Întâmpinarea Domnului”, în gospodăria unor oameni credincioși ce au o strânsă legătură cu Mănăstirea Izbuc. Chiar dacă totul a fost distrus, un singur lucru a rămas intact. Este vorba despre icoana Maicii Domnului și rama de plastic.

„Cu toții dăm Slavă lui Dumnezeu pentru această minune și o cinstim și o fericim pe Maica Domnului așa cum a fost ea cinstită în Biserică de la început și așa v-a fi până la sfârșitul veacurilor.

Ne rugăm pentru această familie greu încercată, ca Dumnezeu să îi mângâie și să le întărească credința, iar Maica Domnului să se roage la Fiul ei pentru noi toți.

„Bucură-te, ceea ce ești plină de har; Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!” (Luca 1;28)

Așa s-a adresat Îngerul Gavriil trimis de Dumnezeu la Sfânta Fecioară Maria, iar de atunci, de 2000 de ani toți credincioșii îi adresează aceste cuvinte de laudă și altele asemenea, împlinindu-se cuvintele spuse de Maica Domnului:” Iată, de acum mă vor ferici toate neamurile” (Luca 1;48)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Mănăstirii Izbuc.

Incendiu la casa parohială a Bisericii din Crevedia Mare

În urmă cu câteva zile, casa parohială din localitatea Crevedia Mare a fost distrusă de flăcări. Locuința se află în curtea bisericii, însă, din fericire, lăcașul de cult nu a fost pus în pericol. Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperișului și podul casei.

La fața locului au ajuns de urgență pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă. Acoperișul casei a ars în proporție de 90%.

De asemenea, afectate de flăcările puternice au fost afectate și camera centralei termice, camerele locuinței, bunurile depozite în pod și instalația electrică. Potrivit ISU, cauza cea mai probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit.