12 feb. 2021 | 10:00

Incendiu devastator la o școală din Vaslui. Ce nereguli uriașe au descoperit autoritățile

Știri generale
Incendiu devastator la o școală din Vaslui. Ce nereguli uriașe au descoperit autoritățile
Incediu violent la o școală din Poienești

Un incendiu de mari dimensiuni a izbucnit în această dimineață la o școală din localitatea Poienești, județul Vaslui, acolo unde acoperișul insituției a fost mistuit de flăcări. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se extinsese pe o suprafață generoasă a școlii, iar intervenția acestora s-a petrecut rapid. După lichidarea focului, autoritățile au descoperit nereguli care i-ar putea costa scump pe responsabili.

Cine se afla în școală la acel moment

Potrivit reprezentanților ISU, pe coridorul școlii se aflau șase copii, întrucât autobzul școlar îi adusese pe aceștia cu puțin timp în urmă. Aceștia ar fi fost evacuați rapid de cadrele didactice, în așa fel încât s-a evitat o adevărată tragedie.

Pe de altă parte, Mircea Gologan, prefectul Vasluiului, a declarat la Digi 24 că în acel moment nu existau nici elevi și nici profesori în incinta școlii, evenimentul petrecându-se înainte de sosirea acestora.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul a izbucnit în camera centralei termice a școlii, iar mai apoi s-a extins și la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați.

La fața locului au intervenit de urgență patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor. Din clădire au fost scoasă toată aparatura pentru a evita creșterea valorii pagubelor materiale, cât și producerea unei alte tragedii.

Potrivit prefectului de județ, școala fusese modernizată în anul 2015, iar în prezent clădirea găzduiește aproximativ 126 de elevi care învață potrivit scenariului galben.

Scoala din Poienești nu avea autorizație de securitate la foc

În urma tuturor tragediilor care se țin lanț în țara noastră, o altă instituție funcționează cu bună știință fără asigurare în cazul unui incendiu, în acest caz fiind vorba posibile victime minore. Surse Antena 3 au dezvăluit că această școală nu ar fi avut autorizație privind securitatea la incendiu, în ciuda faptului că este nou construită.

Mai mult, acestea au afirmat că hidranții cumpărați pentru această clădire ar fi depozitați de ani buni în garajul Primăriei, fără ca autoritățile să fie interesate de această problemă.

Vezi imaginile cu incendiul violent și intervenția pompierilor de la fața locului:

Știre în curs de actualizare…

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro