Incendiu devastator într-un bloc din Galați. Un bărbat a murit carbonizat și alți zeci de locatari au fost evacuați de urgență. VIDEO

Incendiu devastator într-un bloc din Galați. Un bărbat a murit carbonizat și alți zeci de locatari au fost evacuați de urgență. VIDEO
Focul a cuprins în întregime un apartament

Un incendiu teribil a avut loc noaptea trecută în Galați, acolo unde peste 40 de oameni au fost evacuați, iar o femeie și-a pierdut viața. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, însă pentru una dintre victime nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva.

Cum a avut loc tragedia

În cursul nopții trecute, un apel la 112 a alertat echipajele de salvare, după ce un incendiu a curpins în întregime un apartament, în timp ce alte imobile au fost avariate. Din păcate, în urma evenimentului nefericit, un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort, în timp ce alte 40 de persoane au fost evacuate de urgență.

Potrivit primelor informații, un apartament de la etajul 9 a ars aproape complet, în timp ce alte locuințe au fost afectate superficial. Până în acest moment, nu se cunoaște cauza exactă a izbucnirii incendiului, autoritățile făcând cercetări în acest sens. La fața locului au intervenit de urgență patru autospeciale, autoscara pentru intervenţii la mare înălţime şi echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi.

În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare efectuate, bărbatul a murit din cauza arsurilor și a fumului inhalat, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, citat de Agerpres. De asemenea, o altă persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la spital.

“Un bărbat de 70 de ani cu stop cardiorespirator. A început poliția, am continuat noi 45 de minute fără rezultat din cauza intoxicație cu fum și arsurilor. Pacientul prezenta arsuri multe. Nu mai sunt alte victime”, a explicat dr. Adrian Malacu, de la SMURD Galați.

Vecinii și-au văzut moartea cu ochii

Din păcate, fumul s-a extins în toată scara, riscând să se extindă și la apartamentele din zonă. Mai mulți vecini au povestit îngroziți momentele de teroare trăite cu puțin timp în urmă.

„Eu sunt bolnavă abia am ieșit din spital. Au bătut vecinii mei de la de pe hol și m-au luat de braț și mi-a zis ’Haideți, haideți, doamnă, că nu se poate sta aici toată lumea trebuie să coboare pentru că a ars la etajul nouă, la domnul Coman”, a declarat o femeie.

“A venit poliția și a bătut foarte tare în ușă și o spus că trebuie că la etajul nouă a luat foc. Ne-am speriat tot blocul a fost evacuat”, au povestit alți vecini, potrivit stirileprotv.ro.

Un alt vecin care vorbise cu bărbatul decedat cu câteva ore înainte a declarat că acesta se simțea bine și nu dădea semne că ar avea ceva. Mai mult, bărbatul presupune că incendiul ar fi izbucnit fie de la ceva aflat pe aragaz, fie de la o țigare, mai ales că bătrânul obișnuia să fumeze.

“Ori s-a făcut rău ori o fi avut ceva pe aragaz . Eu am fost în seara asta la dansul vreo oră și ceva două și am stat de vorbă cu dansul. Cred că de la țigară că fuma o fi luat foc de la țigară nu știu. Nu era nici băut nici nimic ..”, a adăugat un bărbat.

Vezi imagini video cu incendiul, adăugate pe grupul de Facebook „Oameni pentru Galați”: