Incendiu de proporții într-o școală din Bacău. Peste 200 de elevi și profesori au fost evacuați de urgență

Incendiu de proporții într-o școală din Bacău. Peste 200 de elevi și profesori au fost evacuați de urgență
Incendiu izbucnit la o școală din Bacău

Au fost momente de panică în comuna Mărgineni, județul Bacău, acolo unde un incendiu a cuprins o parte a unei unități școlare în care se aflau peste 200 de persoane, elevi și profesori. La fața locului au intervenit urgent mai multe autospeciale de pompieri care au lichidat focul.

Alertă la o școală din Bacău plină cu elevi

Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unui incendiu care se putea finaliza tragic, dacă pompierii băcăuani nu interveneau la timp.

În interiorul școlii se aflau 16 cadre didactice și 188 de elevi, care s-au autoevacuat înainte ca echipajele de pompieri să intervină pentru a stinge focul. Din fericire, nu au existat victime, însă pagubele materiale sunt semnificative.

„În urmă cu puţin timp, pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în localitatea Mărgineni, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 care anunţa producerea unui incendiu la o unitate de învăţământ. Incendiul este localizat. Intervenţia este în dinamică”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereș.

Potrivit primelor informații, incendiul a fost provocat de o defecțiune la un panou electric, iar ulterior s-a extins la o magazie. La faţa locului pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi autoplatformă.

„În urma cercetărilor, s-a constatat că incendiul a izbucnit la un panou electric, iar apoi s-a extins la o încăpere cu destinația magazie. Incendiul a fost lichidat, fără a se înregistra victime”, a adăugat sursa citată anterior.

Incendiu de proporții ăe platforma industrială Kronospan

O explozie urmată de incendiu s-a produs în noaptea de luni spre marți la fabrica Kronospan Sebeș, Alba, iar  flăcările uriașe au putut fi observate de la mare distanță.

Potrivit ISU Alba, secția de pompieri Sebeș a fost solicitată să intervină, în cooperare cu SPSU Kronospan, pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Sebeș.

”Este vorba despre un incendiu produs la un buncăr de praf din incinta unui operator economic.
Până la ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, s-au dispus de îndată măsurile de protecție, limitare și lichidare a acestuia de către personalul de la SPSU Kronospan. Incendiul s-ar fi produs ca urmare a unui defect la un mecanism al unui buncăr de praf”, a transmis ISU Alba.

Urmăriți Playtech.ro și pe