Incendiu cumplit în Neamț. Doi frați au murit arși de vii în propria casă. Ce tragedie a avut loc în noaptea de Înviere

Incendiu cumplit în Neamț. Doi frați au murit arși de vii în propria casă. Ce tragedie a avut loc în noaptea de Înviere
Doi frați au murit carbonizați în casa mistuită de flăcări

Dramă teribilă în Neamț, acolo unde două persoane au avut parte de un sfârșit tragic, după ce locuința în care se aflau a fost curpinsă de flăcări. Potrivit primelor informații, în momentul incendiului, în casă se afla doat un bărbat, însă sora sa a intrat după acesta din dorința de a-l salva. Din păcate, cele două persoane au murit carbonizate. La fața locului au sosit mai multe ajutoare, dar victimele nu au mai putut fi salvate.

Cum a avut loc tragedia

Momente cumplite pentru doi frați, care și-au găsit sfârșitul împreună. Un incendiu puternic a izbucnit chiar în timpul slujbei de Înviere a Paștelui Catolic, iar oamenii care se întorceau de la biserică au privit îngroziți casa mistuită de flăcări.

Din păcate, tragedia a pornit după explozia a două butelii, care au generat prăbușirea pereților imobilului. Inițial, doar un bărbat de 63 de ani locuia în acea casă, dar de această dată, vârstnicul a fost vizitat de sora mai mică, de 61 de ani, care se afla în curte la izbucnirea incendiului. Disperată de cele văzute, femeia a intrat în casă pentru a-și ajuta fratele, dar din păcate, cei doi au fost prinși sub pereții dărâmați ai casei incendiate.

„Două din cele trei butelii ce se aflau în interiorul locuinței au explodat până la sosirea forțelor de intervenție, producând prăbușirea tavanului. Pompierii au scos de sub dărâmături trupurile carbonizate a unui bărbat de 63 de ani și a unei femei de 61 de ani”, au anunțat reprezentanții ISU Neamț.

Dezvăluirile șocante ale vecinilor

Vecinii au povestit momentele de groază trăite la vederea casei incendiate, vizibilă de la distanță foarte mare. Potrivit apropiaților, bărbatul care locuia în acea casă era cunoscut pentru problemele pe care le avea cu lumina.

„De fel acolo stătea doar bărbatul, dar ieri a venit şi sora lui şi, din păcate, erau acasă. Eram la biserică şi din turnul bisericii cineva a văzut că arde. Flăcările erau foarte mari şi se puteau vedea de la foarte mare distanţă.”, a povestit Eduard Cadar, un vecin, martor la tragedie, potrivit stirileprotv.ro.

O altă vecină a povestit că vecinul său avea probleme cu electricitatea și cel mai probabil, s-ar fi produs un scurtcircuit.

“Când veneam de la biserică era flacără mare. Cred că de la lumină. A dat să aprindă becul. Cand avea lumină, când nu avea. Aveau probleme cu lumina”, a povestit Gabriela Pitirici.

Din păcate, pompierii ajunși la fața locului au reușit să stingă focul după 4 ore, iar trupurile celor doi frați au fost găsite carbonizate. Mai mulți vecini au spus că femeia reușise să scape după explozia buteliilor, dar aceasta a intrat în casă din nou pentru a-și salva fratele.