Încă o țară ne-a dat interzis. Anunțul de ultimă oră: cursele au fost anulate

Încă o țară ne-a dat interzis. Anunțul de ultimă oră: cursele au fost anulate
Încă o țară ne-a dat interzis. Anunțul de ultimă oră: cursele au fost anulate

Cetățenii români nu vor mai putea zbura în Polonia, din cauza pandemiei de coronavirus, care este în continuă creștere în țara noastră. Autoritățile poloneze au suspendat cursele aeriene, pentru că România face parte din cele 40 de țări cu risc epidemiologic crescut. Astfel, cursele spre și dispre Polonia sunt suspendate începând de astăzi până pe 15 septembrie.

Încă o țară a dat interzis românilor. Anunț de ultimă oră: toate cursele au fost stopate

Potrivit informaţiilor făcute publice de către autorităţile din Polonia, excepție de la regulă vor face  zborurile aeriene organizate la cererea sau cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale şi cele de căutare şi salvare, precum și zborurile militare poloneze şi străine.

Astfel, România a fost inclusă de Polonia pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, iar cursele aeriene către sau dinspre ţara noastră au fost suspendate temporar, începând de miercuri, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Polonia și-a anulat zborurile spre și dinspre România
Polonia și-a anulat zborurile spre și dinspre România

Până când sunt stopate cursele aeriene cu Polonia

Conform MAE, măsura suspendării curselor aeriene se aplică pentru circa 40 de state incluse pe lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut şi este valabilă până la data de 15 septembrie. După această dată se va face o reevaluare în funcţie de evoluţiile epidemiologice.

Potrivit oficialilor polonezi, vor fi exceptate zborurile aeriene organizate la cererea sau cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale şi cele de căutare şi salvare, zborurile militare poloneze şi străine, precum şi zborurile tip charter planificate înaintea intrării în vigoare a hotărârii privind instituirea noilor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Pe unde se poate intra în Polonia

În plus, MAE a precizat că persoanele care merg în Polonia dintr-un stat membru UE, precum şi din Norvegia, Elveţia, Islanda şi Liechtenstein pot intra în continuare în acest stat fără niciun fel de problemă.

De asemenea, la punctele de frontieră terestră Schengen (cu Germania, Cehia, Slovacia şi Lituania) sunt efectuate doar verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: 0048 22 628 31 56; 0048 22 622 25 70; 0048 22 622 25 20, apelurile fiind redirecţionate gratuit către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0048 694 486 683. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: ww.mae.ro/node/51924 şi varsovia.mae.ro”, informează Ministerrul Afacerilor Externe.