Încă o măsură marca Eugen Teodorovici. Ce înseamnă reducerea taxării muncii și obligarea studenților să munceasă în țară

de: Ana Chivu
25 07. 2019

Ministrul Finanțelor a vorbit, în cursul zilei de joi, în cadrul unei conferințe cu tema „Situaţia forţei de muncă în România” despre numeroase măsuri pentru păstrarea tinerilor în țară.

Eugen Teodorovici, măsuri pentru relansarea economieie și păstrarea tinerilor în țară

Eugen Teodorovici a vobit azi, 25 iulie, despre măsurile pe care le vede pentru a putea relansa economia și pentru a putea face tinerii să nu mai muncească în altă țară înafară de cea natală. Ministrul vrea să reducă taxarea muncii și să-i oblige pe tineri să rămână pentru măcar o perioadă în țară după terminarea facultății alese în România

„Taxarea muncii în România este încă mare şi vorbim despre un prim element pe care mi-l doresc foarte mult să fie deschis cu parte dintre măsuri cu ceea ce înseamnă adaptarea Programului de guvernare actual. (…) Contribuţiile pe sănătate ar trebui să scadă în România, dar asta trebuie discutat public, taxarea muncii ar trebui să fie redusă, asumarea unui set de propuneri de măsuri care să facă parte din acel capitol care va adapta Programul de guvernare”, a declarat ministrul Finanţelor.

Teodorovici, taxarea muncii și obligarea studenților să muncească în țară, după terminarea facultății

„Nu este în interesul nimănui din România”

De asemenea, Eugen Teodorovici a adus nenumărate critici către Uniunea Europeană pentru că la nivel european nu s-ar dori punerea în agendă a subiectului care privește forța de muncă. În acest context, există anumite interese, pentru că statele au nevoie de angajați din Europa de Est. „La nivel european, nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajaţi din România, Croaţia, Polonia etc…

Noi vom investi, vom pregăti forţă de muncă în România şi, uşor, uşor, celelalte state vor atrage neconcurenţial de pe piaţa unică forţă de muncă. Nu este în interesul nimănui din afara României sau din afara celor zece ţări care trimit forţă de muncă în Europa să pună un astfel de subiect pe masă. Nu se doreşte, pentru că fiecare se dezvoltă cu forţa de muncă pe care o ia din alte zone. Asta înseamnă familia mare europeană.”, a spus Teodorovici.