Deși a trecut un an de la începutul pandemiei, încă suntem supuși la multe provocări. Specialiștii informează că poluarea ne face vulnerabili în fața coronavirusului. Totuși, există și o parte bună, căci aceștia au anunțat cum ne putem proteja de acest inamic.
Deși a trecut un an de la începutul pandemiei, încă suntem supuși la multe provocări. Pulberile din aer determină celulele imunitare din plămân să nu ne mai apere, iar fenomenul numit smog produce accese de tuse puternice. Poluarea ne afectează extrem de mult și ne face vulnerabili în fața coronavirusului.
”Se activează excesiv şi pot să facă leziuni la nivelul ţesutului pulmonar. Dacă vine şi un virus care la rândul lui face un răspuns inflamator exagerat desigur ca răspun imun va fi exagerat cu leziuni la nivelul ţesutului pulmonar.”, anunță Carmen Chifiriuc.
Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la poluarea din aer, explicând că particulele din plămân pot ajunge în sânge și pot crește riscul de atero-scleroză. Deci, rinichii vor fi din plin loviți dacă nu ne protejăm.
”În aer există particule de plastic, de ciment, de praf fie că introducem prin respirat, prin băut sau mâncat nu vor afecta un singur organ, ci toate organele, şi plămânii şi rinichii, ele vor ajunge în sânge şi vor afecta tot organismul.”, anunță Ștefan Voicu, profesor de la Facultatea de Chimie, potrivit PRO TV.
Deși a trecut un an de la începutul pandemiei, încă suntem supuși la multe provocări. Ce putem să facem pentru a ne proteja? Masca ne protejează de virusuri, adică de particule infime. În același timp, particulele regăsite în poluare sunt mai mari, deci putem să stăm liniștiți, căci acest obiect ne va ajuta să scăpăm și de alți inamici.
Masca ar trebui purtată la orele de vârf, chiar dacă într-un final, vom scăpa de pandemie. De asemenea, nu ar trebui ca mașina să fie aerisită la orele în care traficul este intens și nu ventilați aerul din exterior. Pentru locuință, achiziționați un aparat pentru filtrarea aerului pentru a vă simți în siguranță și a vă proteja de poluarea extremă.
Deși a trecut un an de la începutul pandemiei, încă suntem supuși la multe provocări. Nu doar mașinile și fabricile cauzează poluarea. Dacă oxizii de azot intră în contact cu razele ultraviolete, se formează ozon, ce intră în reacție cu poluarea. Pot rezulta compuși mult mai toxici, anume smog foto-chimic.
Dacă vă întrebați cum se simte acest tip de smog, el provoacă iritație la nivelul gâtului în timpul respirației, apărând astfel accesele de tuse puternică chiar și la persoanele ce nu suferă de infecții respiratorii.