În chinuri groaznice, ca să ai gene false: ce specie este pe cale de dispariție

de: Puiu Alexandru
30 03. 2020

Industria genelor false este una incredibil de profitabilă la nivel global, iar cel mai bine se vând genele din fire naturale. Din păcate, extragerea lor duce la dispariția unei specii.

Când vine vorba de aspectul estetic al femeilor, există companii cu încasări fabuloase care fac investiții. Unele dintre ele însă, își câștigă profitul în detrimentul altor specii. Dacă obișnuiești să îți cumperi gene false, sunt șanse foarte mari ca acele fire de păr să provină de la nurci, un animal care a ajuns pe cale de dispariție din cauza acestei practici.

În lanțuri de magazine precum Sephora, s-ar putea să vezi gene false promovate ca fiind obținute fără cruzime sau în mod etic, dar PETA afirmă că așa ceva este imposibil. Ca referință, PETA sau People for Ethical Treatment of Animals este una dintre cele mai mari organizații globale pentru protecția animalelor.

Nurca este un animal instinctiv teritorial. Asta înseamnă că este foarte violentă când cineva îi amenință spațiul personal. Acesta este și motivul pentru care este imposibil de crescut în captivitate în condiții umane. În consecință, pentru industria genelor false, aceste vietăți sunt capturate și crescute în în cuștii de dimensiuni reduse, în condiții groaznice.

În Europa, nurcile sunt clasificate ca fiind într-un stadiu critic al populației. Asta înseamnă că nu mai e mult timp până vor dispărea complet. După aproximativ un deceniu, conform IUCN, populația s-a înjumătățit. În următorul deceniu, populația lor are mari șanse să scadă cu 80%.

Conform unei investigații realizate de PETA, animalele care stau în ferme de nurci sunt ucise într-un mod violent, în mod regulat, ca tu să ai gene false. Sunt electrocutate, gazate sau lovite violent. De multe ori, gâtul le este este pur și simplu rupt.

Lista brandurilor care exploatează nurci pentru genele false pe care le comercializează include următoarele companii, majoritate comercializate de Sephora:

Cosmetic Laser Clinic
Flirty Lashes
Klepki Lashes
Lash Bar Australia
Lash House
The Lash Store
MINK MINK
Velour Lashes by Redefining Beauty