În ce zile cade Crăciunul în 2023. Românii vor avea mai multe zile libere anul acesta

de: Corina Oprea
04 09. 2023

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Este un eveniment religios mare, pe care toți ar trebui să îl trateze cum se cuvine. Află în ce zi cade anul acesta și câte zile libere vor avea românii în 2023 cu această ocazie.

În ce zi cade Crăciunul în 2023

Crăciunul este unul dintre cele mai îndrăgite evenimente religioase ale anului. Este o sărbătoare mare, care marchează naștere Domnului nostru Iisus Hristos. Se sărbătorește an de an la aceeași dată, respectiv la 25 Decembrie, dar nu cade în aceeași zi mereu.

Este important să știm în ce zi a săptămânii se sărbătorește Crăciunul, pentru a ne putea organiza programul. Dacă avem în plan o vacanță, o plecare departe sau pur și simplu vrem să știm cât timp ne putem relaxa, trebuie să știm ziua când are loc Nașterea Mântuitorului.

Dacă în anii precedenți a fost în Weekend, anul acesta, veștile sunt bune pentru angajați: Crăciunul este luni! Astfel, puteți avea parte chiar de 4 zile libere: de pe 23, până pe 26 Decembrie, cea de-a doua zi de Crăciun.

Câte zile libere avem de Crăciun

Zilele de 25 și 26 Decembrie sunt zile libere la nivel național. În cazul în care nu ai liber în această zi, pentru că domeniul de activitate nu îți permite, vei primi fie liber în altă zi, fie vei fi plătit suplimentar.

Astfel, dacă ai liber încă de sâmbătă, te așteaptă patru zile fără muncă. În tot acest timp, poți să îți organizezi un concediu la munte sau în alte zone turistice sau, pur și simplu, să te relaxezi cu familia.

Citește și: Vești bune pentru românii care au copii până-n vârsta de 11 ani. Vor avea mai multe zile libere de la stat. Condiția care trebuie îndeplinită

Zile libere 2024

1 ianuarie – Anul Nou
* 2 ianuarie – Anul Nou
* 6 ianuarie – Bobotează
* 7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul
* 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
* 1 mai – Ziua Muncii
* 3 mai – Vinerea Mare a Paștelui
* 5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024
* 6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024
* 1 iunie – Ziua Copilului
* 23 iunie (duminică) – Rusalii
* 24 iunie (luni) – A două zi de Rusalii
* 15 august – Adormirea Maicii Domnului
* 30 noiembrie – Sfântul Andrei
* 1 decembrie – Ziua Națională a României
* 25 decembrie – prima de Crăciun
* 26 decembrie – a doua zi de Crăciun