În ce să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai gustoase. Secretul știut doar de bucătarii din marile restaurante

de: Ioana Bucur
29 12. 2023

Preparat tradițional, savurat de generații întregi de români, în toate colțurile țării, devenit aproape sinonim cu ideea de sărbătoare. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, există câteva trucuri ce garantează obținerea unui rezultat ca la carte sau, mai bine zis, ca la mama acasă. Află în ce ar trebui să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai gustoase. Este secretul știut doar de bucătarii din marile restaurante.

Secretul pentru un preparat ca la carte

Nu există masă de Crăciun sau de Revelion fără sarmale. Acest preparat tradițional din carne tocată și varză murată este asociat ideii de sărbătoare, fiind pregătit și savurat de generații întregi de români din toate colțurile țării.

Rețeta nu este deloc complicată, mulți ar crede că și cei care nu au prea multă experiență în bucătărie le pot prepara fără emoții. Realitatea este, însă, cu totul alta. Cheia succesului constă în câteva trucuri mai puțin cunoscute. Așadar, dacă vrei să îți încânți familia și musafirii cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, trebuie să ții cont de acest sfat dezvăluit de specialiști.

Te-ar putea interesa și: Reţeta originală de sarmale. Aşa se preparau acum 120 de ani

Foto: Profimedia

În ce amestec trebuie să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și aromate

Aceștia au explicat în ce trebuie să fierbi sarmalele ca să iasă fragede și mult mai aromate. Acestea se țin pe foc într-un amestec obținut din apă, două căni de borș și două căni de vin roșu.

De cele mai multe ori, sarmalele se fac în cantități destul de mari, ceea ce înseamnă că nu sunt mâncate la o singură masă. Excesul se păstrează în frigider, într-un recipient ce se închide etanș, însă prea puțini știu cât rezistă, de fapt. Este indicat să le consumăm în cel mult trei sau cinci zile. Dacă depășim acest termen, sarmalele nu mai sunt sigure pentru consum.

Cel mai indicat ar fi ca sarmalele rămase de la masa de Crăciun să fie păstrate la congelator. Ele pot rezista luni întregi și vă puteți bucura oricând atunci când vă este poftă. Înainte de a le consuma, sarmalele se lasă la dezghețat peste noapte în frigider sau timp de câteva ore.

Te-ar putea interesa și: Liviu Dragnea, rețetă inedită de sarmale pentru sărbători: ”Varza să fie un pic desărată!”. În ce le fierbe EXCLUSIV