În ce lux a trăit Irinel Columbeanu. Cum arătau operele de artă din interiorul vilei, înainte de incendiu

de: Ștefan R. Apostol
03 11. 2020

Zilele trecute, mai exact în weekend, comunitatea din Izvorani era speriată de incendiul devastator al vilei lui Irinel Columbeanu. În câteva ore totul a devenit daor un morman de moloz și scrum. Deși nu mai locuia în palatul de la Izvorani, Irinel Columbeanu regretă pierderea.

Viața de lux din palatul de la Izvorani

Pentru o bună perioadă de timp Irinel Columbeanu a trăit o viață visată și dorită de multă lume. Plin de lux și opulență palatul de la Izvorani a fost loc de pelerinaj pentru clasa de high-life a Bucureștiului, cu petreceri luxoase și invitați pe măsură (vezi galeria). Dar totul s-a destrămat, după divorțul din 2011 dintre Monica și Irinel Columbeanu. Se pare că destrămarea mariajului celor doi a fost momentul de început al declinului omului de afaceri. Acum nu a mai rămas decât un morman de moloz și lemn ars din ceea ce a fost odată denumit palatul lui Irinel Columbeanu de la Izvorani.

Fosta vilă a lui Irinel Columbeanu, acum scrum

După sechestrul pus de bancă, valoarea inițială a bijuteriei din Izvorani era de aproximativ 3,9 milioane de euro. Fără să punem în calcul și ceea ce se afla în interiorul vilei, mobilierul delux, sau operele de artă. Somptuoasa vilă era compusă din 17 camere și cu o suprafață de 2.500 mp. Pe lângă asta vila mai avea și o suprafață de teren, de 10.000 mp. În cele 15 dormitoare, nu știm câți au dormit, dar erau imense. Multe dintre suprafețele locuibile erau făcute pe comandă și cu anumite facilități particularizate. Toată lumea a admirat și recunoscut arhitectura deosebită a vilei cu acces direct la Lacul Snagov.

”Am multe amintiri frumoase în această casă. Dacă această casă a dispărut, nu înseamnă că a dispărut și din mintea mea, sau a fiicei mele, Irina. Am realizat că s-a întâmplat asta în Sâmbăta Morților, de Halloween. Amenajarea a fost aleasă de constructorul și arhitectul casei, și cu mine. Frescele au ars în totalitate, nu a mai rămas nimic din ele”, a dezvăluit Irinel Columbeanu.

Irinel Columbeanu regretă operele inestimabile distruse

În afară de mobilierul de lux, făcut pe comandă, Irinel Columbeanu avea în palatul său și multe opere de artă cu o valoare inestimabilă. Lucrări ale unor pictori celebrii și chiar sculpturi unicat, cotate la câteva mii, sau zeci de mii de euro. Multe dintre ele au dispărut înghițite de flăcările incendiului, care ar fi pornit din subsolul casei și a cuprins apoi parterul și etajul. Printre multe lucrări valoarese se află și operele celebrului Sabin Bălașa, care se regăseau pe pereții holului imens al vilei. Conform declarațiilor lui Irinel Columbeanu, imensa vilă nu era asigurată contra unor astfel de calamități, de aceea paguba nefiind posibil să fie recuperată

”Casa nu mai e a mea din 2009. Banca nu a câștgat niciodată această casă, nici nu avea cum. Lucrurile acestea au fost de mult judecate. Casa nu era asigurată. Nimeni nu poate câștiga nimic de pe urma acestui incediu, nici măcar eu. Mi-a făcut foarte rău să văd ruinele, am vazut-o și puțin fumegând, dar mie mi-a rămas în minte așa cum era. La interior, erau niște soluții tehnice care ar fi putut să constituie cauza incendiului”, a mai afirmat fostul afacerist.