În 72 de ore, de la avion la pușcărie: aventurile unui român în Anglia

Românii sunt foarte activi în Regatul Unit, dar puțin se pot lăuda cu performanța lui Leonard-Valter Tudor, în vârstă de doar 20 de ani. A aterizat în Anglia și, după mai puțin de 72 de ore, a ajuns după gratii.

Fără niciun fel de emoții, după ce ajuns după gratii, tânărul a afirmat că el își dorește să rămână în Regatul Unit, cu mențiunea că va încerca să câștige bani prin muncă legală pe viitor.

La doar câteva ore după ce a aterizat pe teritoriul Marii Britanii, Leonard-Valter Tudor s-a gândit că este o idee bună să căptușească o sacoșă cu folie de aluminiu pentru a încerca să evite sistemul de monitorizare de la ieșirea dintr-un magazin TK Maxx din localitatea Nottingham. În aventura sa, Tudor a avut un complice care a scăpat pentru un moment, dar a fost arestat la scurt timp după eveniment. În final, amândoi au ajuns în fața unui judecător luni și, imediat, după gratii.

Într-un interviu acordat de procurorul care a administrat cazul, Sanjay Jerath a insistat pe faptul că românul nu a ajuns în Anglia cu acele intenții, dar a fost corupt de circumstanțe. ”Într-un interviu, pârâtul a spus că a aterizat în țară cu o zi înainte. S-a dus la o adresă din Doncaster cu intenția de a găsi ceva de lucru. A fost abordat de un alt român pe care nu-l cunoaște. A fost vehiculată posibilitatea de a face bani în Nottingham, de a lua obiecte dintr-un magazin.”

Tudor nu știe engleză și a avut nevoie de un translator în tribunalul Marii Britanii. Fără să se eschiveze în vreun fel, românul a recunoscut fapta, furtul de bunuri în valoare totală de 508 lire sterline, aproximativ 2700 lei. Pentru gestul său, a fost condamnat la 16 săptămâni după gratii, într-o închisoare pentru tineri. Judecătorul i-a spus tânărului că această condamnare ar trebui percepută a o încurajare pentru a-și îndrepta comportamentul. Pentru ca pachetul să fie complet, bărbatul tocmai devenise tată în urmă cu două săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI