Imortelele. Florile care rezistă iarna în vază. Tot ce trebuie să știi despre ele
Vrei să ai flori în vază în permanență și pe sezonul rece? Imortele nu sunt afectate de sezonul rece și rezistă mult timp, nu au nevoie de un tratament special și arată deosebit pe masa ta. Ce e nevoie să știi despre ele?
Imortele, florile rezistente în sezonul rece
Imortele sunt o alegere bună dacă vrei să ai în permanență flori pe masă. Nu sunt atât de sensibile precum altele și nu au nevoie de o îngrijire deosebită. Rezistă mult și aduc un plus de imagine camerei în care le pui. Buchetele de flori nemuritoare îi pot decora casa chiar și câteva luni bune din sezonul rece. Denumirea lor specifică este helichrysum și rezistă luni de zile după ce au fost tăiate. Se pot găsi în culori calde precum: galben, portocaliu, roșu sau maroniu-roșcat și au petalele uscate și lucioase. Au un aspect de pai și sunt extrem de ușor de cultivat datorită faptului că au foarte puține pretenții.
Supotă orice tip de sol, dar e nevoie totuși să le oferi nutrienți de calitate dacă vrei ca florile să fie mari și frumos dezvoltate. Mai mult decât atât, răsar anual din semințele care cad pe sol și cresc până la 30 de centimentri lungime, tolerând și alte plante în jurul lor, astfel că nu trebuie să le oferi nici spațiu, pentru că se vor adapta lejer oricăror condiții. Imortele încep să înflorească încă din luna iunie și rezistă până în octombrie. Pot fi tăiate în orice stadiu, chiar și de boboci, dar nu sunt într-o stare atât de spectaculoasă precum în etapa în care sunt înflorite. Trebuie să le păstrezi în vaze fără apă, la locuri răcoroase și uscate din casă. Nu sunt sugerate neapărat pentru a fi oferite drept cadou, tocmai pentru că pare că au mai degrabă un simbol rece, care nu aduce un sentiment aparte. Cu toate astea, sunt perfecte pentru a umple spațiul de pe masă în timpul de zi cu zi sau la o ocazie mai puțin deosebită.
Alte flori nemuritoare
„Ammobium (imortela albă) cuprinde două specii originare din Austria. Sunt plante erbacee, anuale sau vivace, rar folosite ca flori de grădină, întrebuinţarea de bază fiind pentru aranjamente şi decoruri persistente. În acest scop, florile se recoltează înainte ca discul galben să fie foarte vizibil, se leagă în mănunchi şi se usucă, în locuri bine aerisite, dar neapărat umbrite.
Ammobium alatum este planta tip pentru acest gen, cu tulpina de 50-60 cm, ramificată, acoperită cu peri mătăsoşi, argintii. Frunzele formează o rozetă tufoasă, iar florile albe, dispuse în capitule, încep să înflorească în luna iunie. Se seamănă în martie – aprilie, iar răsadul este scos într-un pământ nisipos, expus la soare, în luna mai”
lumeasatului.ro