Imaginile sunt șocante! Se întâmplă chiar acum în China, iar urmările pot fi devastatoare

Imaginile sunt șocante! Se întâmplă chiar acum în China, iar urmările pot fi devastatoare

Criza pandemiei de COVID-19 i-a făcut pe mulți să aplaude regimul totalitar chinez pentru felul în care a reușit să impună un control total al populației pentru a învinge noul virus. Inițial, China a fost acuzată în ianuarie că a ascuns gravitatea situației, dar imediat ce oficialii au decis izolarea până când boala pierde teren, izolare a fost. Azi, China începe să iasă din dezastru…dar binele se poate sfârși curând, căci data de 4 aprilie 2020 ar putea deveni istorie.

Imagini șocante din China. Urmările pot fi devastatoare

Pe 20 martie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a susținut că: ”Wuhan dă speranță restului omenirii, arătând că până și cele mai grave situații pot fi depășite”.

Primul motiv de speranță a venit pe 18 martie, când nu a fost anunțat niciun nou caz transmis local, toate victimele anunțate provenind de la persoane venite din străinătate. La acea dată, Italia depășise deja China ca număr de decese. Cu toate acestea, țara rămâne criticată, chiar dacă majoritatea observatorilor recunosc că aceștia au ținut în frâu epidemia cu ajutorul unui ”barem” care ar putea funcționa numai într-un stat totalitar.

Așadar, pe 18 martie se zărea o umbră de speranță, însă câteva zile mai târziu, pe 4 aprilie, dornici să se bucure de aer din nou, chinezii au ieșit în număr mare afară, lucru care i-ar putea aduce aproape de al doilea val.

20.000 de persoane în parc

Un număr mare de oameni au început să se adune în zone turistice în marile metropole, în pofida restricțiilor autorităților. În fotografiile de la stațiunea de munte din Huangshun, provincia Anhui, se pot vedea mii de oameni aglomerați în spații mici, mulți încă purtând măști sanitare.

Doritori de aerul de afara, după luni de măsuri stricte de carantină, oamenii s-au pus în situația extrem de riscantă de a se infecta cu virusul ucigaș.

Mai mult, stațiunea a fost atât de aglomerată încât oamenii legii au decis, la ora locală 7.48, să o închidă pentru noi vizitatori, în condițiile în care parcul deja atinsese limita zilnică de 20.000 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI