Imagini spectaculoase cu un animal extrem de rar care a fost văzut în România. A ajuns în Munții Apuseni

de: Stan Nicu
27 07. 2023

O vietate despre care s-a crezut că a dispărut din țara noastră tocmai ce a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imagini spectaculoase cu un animal extrem de rar care a fost văzut în România. A ajuns în Munții Apuseni.

Toată lumea îl credea dispărut din România. Ce animal a fost surprins în munții Apuseni

Animalul foarte rar surprins de camerele de supraveghere din Parcul Național Apuseni nu a fost văzut de prea multe ori pe teritoriul țării noastre.

Astfel, camerele de supraveghere a faunei existente în Parcul Național Apuseni au surprins imagini incredibile cu animalul foarte rar. Este vorba despre barza neagră, care de foarte puține ori a fost văzută în România.

Barza neagra, surprinsa in Muntii Apuseni de camerele de supraveghere

Berzele albe, musafiri obișnuiți în România

În timp ce berzele albe sunt musafiri obișnuiți în țara noastră, un bărbat chiar sunând de peste 350 de ori la 112 pentru a cere mutarea unui cuib, barza neagră este o apariție foarte rară, după cum au dezvăluit cercetătorii.

De asemenea, specia rară de pasăre care a început să trăiască și în zona centralei de la Cernobîl, a fost văzută în Parcul Național Apuseni, la o celebră scăldătoare.

Celebră deja printre animalele pădurii, aici au mai fost filmate de-a lungului timpului mai multe animale sălbatice, precum cerbi, căprioare, râși, porci mistreți, ba chiar și un urs uriaș, iar acum pe listă s-a adăugat și o barza neagră.

Totul despre barza neagră

Barza neagră este o pasăre de talie mare, migratoare, întâlnită mai ales în pădurile de amestec din zona carpatică, precum și în zone în care se regăsesc suprafețe întinse de apă. În timp ce aripile, gâtul și coada berzei sunt negre cu reflexii metalice, abdomenul ei este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii.

Imaginile cu pasărea foarte rar întâlnită în țara noastră, care în sezonul rece zboară în Africa, au fost făcute publice pe contul de Faceook oficial al agenției Romsilva. Tot acolo, specialiștii au dezvăluit că Pădurile din Parcul Natural Apuseni pun la dispoziției faunei un habitat sănătos, hrană, dar și adăpost.

Romsilva, despre surprinderea berzei negre în Munții Apuseni

„O barză neagră, apariție rară în țara noastră, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului”, a anunțat Romsilva pe pagina socială.

Nu în ultimul rând, în secțiunea de comentarii a postării Romsilva, internauții s-au arătat încântați de frumusețea berzei negre. În plus,un internaut a mărturisit că a avut ocazia să vadă și să fotografieze o pereche de berze negre în zona Vama Buzăului.