Imagini șocante cu mâinile unui sportiv. Ce tragedie se ascunde în spatele lor

de: Ștefan R. Apostol
13 01. 2021

În noiembrie 2020, celebrul pilot de formula 1, Romain Grosjean, suferea un accident dramatic. De pe urma acestuia s-a ales cu arsuri grave la nivelul mâinilor, fiind internat în spital. Recent a dezvăluit fanilor săi amploarea arsurilor la mâna stângă suferite în accidentul său de la Marele Premiu din Bahrain.

Romain Grosjean, la un pas de tragedie la Bahrain

În noiembrie 2020, la Marele Premiu de la Bahrain, pilotul de formula 1 Romain Grosjean a fost la un pas de o adevărată tragedie. Grosjean a lovit frontal bariera din dreapta după virajul 3 după ce a fost aruncat lateral de un alt pilot, Daniil Kvyat.

Mașina sa, în urma impactului a luat foc, iar Grosjean a reușit în cele din urmă să scape din mașină. În urma accidentului dramatic a suferit arsuri la ambele mâini.

Pilotul s-a recuperat în timp record

Leziunile l-au ținut în afara competiției la ultimele două mari premii ale sezonului, Marele Premiu Sakhir și Abu Dhabi. După spitalizare, pilotul a fost externat și s-a recuperat în Elveția. Ulterior, el a revenit la competiție în cursele de sim, pe calculator.

Marți, Romain Grosjean a postat pe Twitter o imagine cu ambele mâini. Fanii au putut observa daunele semnificative în special la mâna stângă, la 43 de zile după accident. Grosjean și-a ținut fanii la curent cu progresele sale prin intermediul rețelelor de socializare în timpul recuperării și a declarat luni că nu mai trebuie să poarte bandaj pe mâna stângă.

„O zi întreagă fără pansament. La naiba, se simte bine. Atât de ușor utiăm cât de bune sunt corpurile noastre atunci când funcționează bine.

Mâine mă întâlnesc cu chirurgul meu pentru a verifica progresul.”, a scris Romain Grosjean duminică pe Tweeter.

Pe 7 ianuarie a sărbătorit, de asemenea, faptul că la mâna stângă i-a fost scos pansamentul, timp de cinci ore. Grosjean a continuat să adopte o abordare pozitivă a accidentului și rănilor sale, chiar glumind în ajunul Anului Nou că „aș putea evita să mă joc cu artificii în această seară”.

La mâna dreaptă i s-a scos bandajul, încă de luna trecută și a postat o imagine a acesteia pe 28 decembrie, afirmând că mâna stângă nu era încă pregătită pentru o fotografie. Romain Grosjean a fost, de asemenea, operat pentru a repara leziunile ligamentului degetului mare și a-i curăța rănile pe 15 decembrie, afirmând pe Twitter că „totul a mers bine”.

Într-un videoclip lansat pe canalul său de YouTube în decembrie, Grosjean spune că încă mai speră să concureze anul acesta, dar că vrea, de asemenea, să aibă un impact asupra siguranței motorsportului în urma accidentului său.