Imagini revoltătoare. Cine este primarul care a sfidat legea pentru a le da sătenilor pâine și cartofi

Imagini revoltătoare. Cine este primarul care a sfidat legea pentru a le da sătenilor pâine și cartofi
Cine este primarul care a sfidat legea pentru a le da sătenilor pâine și cartofi

Imagini greu de privit au fost surprinse în orașul Jibou, județul Sălaj, acolo unde au fost împărțite „pachete de Paște” pentru o comunitate de romi. Zeci de oameni s-au adunat în mijlocul străzii pentru a primi pâine și saci de cartofi cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Mesajul transmis de autorități

În plină pandemie de coronavirus, primarul orasului Jibou pare să nu țină cont de nimic și de nimeni. Făcând abstracție de prevederile ordonanțelor militare și de toate recomandările făcute de autorități, acesta a cerut distribuirea ajutoarelor sociale și a pensiilor, neasigurându-se cum decurge întreaga operațiune.

USR Sălaj a publicat pe pagina oficială de Facebook o poză surprinsă chiar ieri, în zona Stejarilor din Jobou, pe strada Cărămidarilor, în care zeci de cetățeni se aflau îngrămădiți în așteptarea unor pâini și a unui sac de cartofi. Imaginea a devenit virală în scurt timp, iar oamenii s-au arătat extrem de indignați.

Reprezentanții USR au lăsat și un mesaj de conștientizare alături de poza distribuită:

Orașul Jibou poate deveni un focar de Covid la fel ca Suceava. Pachetele de ajutor pentru locuitorii de pe strada Cărămidari puteau fi distribuite și altfel, mai organizat și respectând măsurile de protecție legale.

Dar ca de obicei, pentru unii legea nu e obligatorie de respectat. Să curgă pomenile – că vin alegerile… Instituția Prefectului – e totul ok?”.

Reacția primarului din Jibou

La scurt timp după publicarea imaginilor scandaloase, primarul din Jobou a reacționat defensiv, menționând faptul că se simte atacat. De asemenea, acesta a confirmat faptul că acțiunile petrecute în oraș nu sunt cele mai potrivite, având în vedere perioada grea pe care o traversăm.

Am văzut și eu acea postare. Sigur în aceste momente, unii nu au ce să facă și au început să atace. Nici eu nu îmbrățișez situația creată acolo chiar sub ochii forțelor de ordine.

Noi nu am impărțit doar acolo pachete ci la peste 300 de oameni nevoiași și pensionari care în aceste zile au nevoie de ajutor”, a declarat Dan Ghiurco, primarul orașului Jibou, potrivit stiripesurse.ro.

Imagini ULUITOARE: primarul care încalcă toate prevederile Ordonanței Militare pentru a-și face campanie

Primarul din orașul Jibou, județul Sălaj, a ”uitat” prevederile Ordonanței Militare, în tentativa de a împărți pachete cu alimente, evident cu ”iz electoral”https://www.stiripesurse.ro/imagini-uluitoare-primarul-care-incalca-toate-prevederile-ordonantei-militare-pentru-a-si-face-campanie_1453886.html(sursa: ziardesalaj.ro)

Publicată de stiripesurse.ro pe Miercuri, 15 aprilie 2020

Campania de distribuire a pachetelor s-a desfășurat pe o singură stradă

Pe de altă parte, oficialii CJSU Sălaj au declarat că situația nu s-a petrecut la nivel de oraș, iar scena filmată a avut loc pe o stradă izolată. De asemenea, primarul le-a comunicat acestora că scopul acestei acțiuni a fost acela de a-i ajuta pe oamenii care fac parte din categorii defavorizate.

Nu a fost cel mai fericit mod de distribuire a pachetelor în cazul imaginilor apărute în spaţiul public, dar conducerea Primăriei şi oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean ne-au asigurat că incidentul a fost unul izolat (pe o stradă îngustă) şi de scurtă durată (2-3 minute).

Poliţiştii au intervenit operativ şi în scurt timp au reuşit sa facă ordine, să îi determine pe beneficiarii pachetelor să păstreze o minimă distanţă, iar imediat după primirea ajutoarelor să se retragă spre propriile locuinţe fără a crea alte incidente.

Revenim cu un apel la maximă responsabilitate către toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în combaterea efectelor cauzate de noul coronavirus. Indiferent că vorbim de instituţii judeţene sau locale, din sistemul medical sau de siguranţă publică – cu toţii trebuie să înţelegem că nu pot exista şi că nu vom tolera abateri de la normele legale.

Siguranţa şi sănătatea cetăţenilor este prioritară, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va monitoriza cu atenţie toate acţiunile din această perioadă şi nu vom avea niciun fel de rezerve în aplicarea măsurilor legale, indiferent de context sau de persoane.

Apreciem spiritul civic al celor care ne-au făcut aceste sesizări şi îndemnăm sălăjenii să apeleze la sprijinul autorităţilor ori de câte ori consideră necesar„, au precizat aceștia pentru adevarul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI