09 oct. 2024 | 11:11

Imagini rare cu Maria Băsescu din tinerețe. Cum arăta fosta Prima Doamnă a României acum 30 de ani

Știri generale
Imagini rare cu Maria Băsescu din tinerețe. Cum arăta fosta Prima Doamnă a României acum 30 de ani
Imagini rare cu Maria Băsescu din tinerețe. Cum arăta fosta Prima Doamnă a României acum 30 de ani

Maria Băsescu, fosta Primă Doamnă a României, a fost întotdeauna o prezență discretă în spațiul public. Soția lui Traian Băsescu păstrează, și la 73 de ani, aceleași trăsături frumoase, însă puțini știu cum arăta aceasta în tinerețe.

Cum s-au cunoscut Maria și Traian Băsescu

Traian Băsescu este căsătorit cu soția sa de aproape 50 de ani, dar nu mulți știu cum a început povestea lor. Cei doi s-au întâlnit în anul 1973, pe când el era un tânăr student la Institutul de Marină Civilă din Constanța. Pe atunci, Traian Băsescu avea visuri mari legate de cariera sa maritimă. În acea perioadă, Maria s-a aflat, la rândul ei, la Constanța, iar întâlnirea lor nu a fost deloc întâmplătoare, fiind aranjată de cunoștințe comune.

La momentul întâlnirii lor, Traian Băsescu era la începutul formării sale ca viitor comandant de navă. După o perioadă de cunoaștere reciprocă, cei doi s-au căsătorit în 1975, devenind o familie. Maria Băsescu a înțeles de la început natura carierei soțului ei și s-a dedicat ea familiei și creșterii celor două fiice pe care le au împreună, Ioana și Elena.

După ce Traian Băsescu a făcut pasul către politică, soția sa a devenit sprijinul lui și l-a susținut întotdeauna necondiționat, din umbră. A rămas însă o prezență discretă și în perioada în care soțul ei a ocupat funcția de președinte al României, fără să iasă prea mult în evidență. Vezi imagini cu Maria Băsescu, din diferite momente ale vieții ei, în galeria foto!

”M-am îngrijit să le fie bine”

Maria Băsescu a dat foarte puține interviuri de-a lungul timpului. În perioada în care Traian Băsescu a fost președinte, soția sa a acceptat câteva invitații de a se deschide în fața publicului.

”De dimineața până târziu în noapte, timp de zeci de ani, m-am îngrijit să le fie bine soțului și copiilor mei. Nu am lucruri spectaculoase de spus în fata oamenilor, viața mea, cu bune și rele, nu diferă de viața celor câteva milioane de femei din România”, spunea Maria Băsescu, pentru revista ”Tango”, în urmă cu mai mulți ani.

A recunoscut însă, la un moment dat, că îi este dor să revină la vechea ei meserie și că nu a fost dintotdeauna casnică.

”De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu lucram în turism, pe litoral. Și îmi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu”, povestea Maria Băsescu, într-un alt interviu.

”Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mână, cum se spune”, mai spunea Maria Băsescu.

 

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
TikTok ar putea fi interzis. Acuzațiile sunt extrem de grave
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Statul vrea banii românilor. Vin direct în plic. Anunț de la Poșta Română
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro