Imagini înfiorătoare de la morga Spitalului Universitar din Capitală. Cadrele medicale solicită disperate saci suplimentari pentru cadavre

Imagini înfiorătoare de la morga Spitalului Universitar din Capitală. Cadrele medicale solicită disperate saci suplimentari pentru cadavre
Morți puși în saci de plastic pe holuri

Situația disperată din România se reflectă în imaginile surprinse în orice spital, în această perioadă. Cele mai recente poze apărute în spațiul public înfățișează atmosfera mortuară de la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde cadavrele bolnavilor Covid-19 stau înșirate în saci pe holuri, căci morga este arhiplină.

Medicii nu mai fac față numărului zilnic de morți

Rata de mortalitate cauzată de Covid-19atinge cote maxime în România, iar medicii sunt depășiți de această situație îngrozitoare. Spitalul Universitar din București găzduiește în acest moment 400 de pacienți pozitivi Covid-19 și 400 cu alte afecțiuni. Dintre aceștia, aproximativ 100 de pacienți se află în stare extrem de gravă, la ATI, intubați, necesitând suport ventilator avansat.

În ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor de a-i salva, există situații în care pacienții se prezintă în stare gravă la spital, iar următoarele orele sunt definitorii pentru supraviețuirea lor.

Potrivit cadrelor medicale de acolo, în această perioadă, în acest spital, se înregistrează 45 de decese zilnice de pacienți Covid-19 și non-Covid, ceea ce înseamnă că sacii alocați lunar pentru cadavre sunt insuficienți. Dacă până acum, direcțiunea cerea 100 de saci pentru o lună, acum solicitarea a fost pentru 500 pe lună, numărul morților reprezentând 10% din cel al pacienților, potrivit Digi24.

Din păcate, săptămâna trecută, Spitalul Universitar a fost arhiplin, astfel că Ambulanțele stătaeau la rând pentru a aduce persoane infectate cu Covid-19 în stare gravă. Pentru că nu exista niciun loc liber, nici în secțiile ATI, nici în saloane, pacienții erau lăsați în Unitățile de Primiri Urgențe, acolo unde stăteau pe un scaun cu masca de oxigen pe față, așteptând să se elibere un loc la ATI.

De asemenea, duminică, a fost deschis un nou compartiment cu 15 paturi de ATI COVID la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar – Arseni” din Capitală, după ce cu o noapte în urmă Unitatea de Primiri Urgențe a fost depășită de numărul cazurilor.

Vezi imagini video de pe holurile Spitalului Universitar:

Pacienții din “Marius Nasta”, regretă că nu s-au vaccinat înainte de a se infecta

Confruntarea cu fața urâtă a bolii Covid-19 este una extrem de impactantă, la care mulți nu se așteaptă până în momentul în care sunt direct afectați. Acesta este și cazul unui pacient internat la “Marius Nasta”, care regretă de abia acum, ajuns pe patul de spital, că nu s-a vaccinat la timp.

„Regret din tot sufletul. Am doi copii acasă. Să nu ia în derâdere această nenorocire de boală. Să se vaccineze, să nu ajungă ca mine, cu un picior în groapă”, a declarat un pacient, pentru Digi24.

Întrebat de ce nu s-a vaccinat, acest aa oferit un răspuns la care mulți se gândesc, mai exact, că nu avea nicio certitudine că el va fi “alesul” acestui nemilos virus: “Am zis că o fi, că n-o fi. Timpul a trecut şi acum sunt în faţa faptului împlinit”, a adăugat pacientul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI