Imagini incredibile cu Nicolae al României, alături de IPS Calinic, numit și Părintele Spiritual al Salvamontului

de: Ionuț Vieru
16 04. 2021

Arhiepiscopul Calinic a fost surprins în echipament de salvamontist alături de Nicolae al României. Nepotul Regelui Mihai a făcut joi, 15 aprilie, o vizită la Salvamont Târgu Jiu. Acesta a fost însoțit de IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cei doi au o legătură de prietenie foarte strânsă.

Nicolae al României, lângă Arhiepiscopul Calinic

Pe toată durata vizitei la Salvamont Târgu Jiu, IPS Calinic a purtat un echipament de salvamontist, ca un detaliu de culoare. Prima întrevedere a arhiepiscopului Calinic cu Nicolae al României a avut loc acum câțiva ani.

Acesta din urmă a venit să vadă în ce stagiu sunt și cum merg lucrările la noua Catedrală arhiepiscopală și necropolă regală. Atunci, în timpul vizitei, a venit împreună cu Principele Radu.

„Am avut plăcerea sa fac o vizită la Salvamont Târgu Jiu alături de ÎPS Calinic, Părinte Spiritual al Salvamontului”, a scris Nicolae al României pe pagina sa de Facebook, pe care are aproape 89.000 de urmăritori.

Pe 23 ianuarie, în acest an, IPS Calinic a oficiat botezul fetiței lui Nicolae al României și a soției sale Alina Maria, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. De asemenea, în septembrie 2019, arhiepiscopul Calinic a fost cel care a oficiat cununia religioasă a Principelui Nicolae cu Alina Binder. Cununia a avut loc la Sinaia.

Arhiepiscopul Calinic, despre vaccinul împotriva COVID-19

Arhiepiscopul îi sfătuiește pe cei ce nu au încredere în vaccin să se informeze în privința acestuia, pentru a nu avea dubii asupra fenomenului COVID. În opina sa, vaccinul împotriva noului coronavirus trebuie văzut ca oricare alt vaccin administrat. De-a lungul vremii, aceste tipuri de vaccinuri i-a protejat pe oameni de diferite boli.

Înaltul ierarh este de părere că cetățenii ar trebui să asculte și să aibă încrede în specialiștii în materie de sănătate. De asemenea, ar trebui să respecte măsurile impuse de autorități. Doar în acest fel putem contribui la eradicarea pandemiei.

„Guvernul României a făcut un site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării contra COVID-19, şi alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialişti şi nu doar date aproximative şi nefondate pe adevăruri ştiinţifice, pentru a se feri lumea de capcana ştirilor false care au inundat lumea. Dacă apelăm la site-ul de mai sus, vom găsi răspuns şi la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară şi ne-obligatorie”, se arată într-un mesaj al arhiepiscopului Calinic postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.