Imagini de colecţie cu Sinaia, oraşul bijuterie. Cum arăta staţiunea preferată a regilor României în urmă cu zeci de ani, era mult mai frumoasă
Imagini de colecție cu Sinaia, orașul bijuterie al țării noastre, fac acum furori în rândul internauților. Cum arăta staţiunea preferată a regilor României în urmă cu zeci de ani. Diferențele sunt uriașe, era mult mai frumoasă atunci.
Înainte și acum – cum arăta staţiunea preferată a regilor României
A ajuns una dinte stațiunile preferate ale turiștilor, o adevărată perlă a turismului românesc și un simbol al țării noastre, datorită superbului Castel Peleș, ce atrage nu doar vizitatori, dar și echipe de filmat din colțuri îndepărtate ale lumii.
Nu vei găsi mulți români care nu au fost, măcar o dată în viață, sau care nu au văzut imagini recente din Sinaia. În prezent, este unul dintre cele mai căutate locuri din România, destinația de vacanță preferată a multora.
Astăzi, găsești centre comerciale, restaurante, chioșcuri cu suveniruri și preparate tradiționale, hoteluri și pensiuni la tot pasul, însă în urmă cu câțiva zeci de ani, o plimbare pe străzile din Sinaia era o cu totul altă experiență. Era o oază de liniște și verdeață, un adevărat paradis cochet situat la baza munților.
Până la finalul secolului al XIX-lea, înainte ca Regele Carol să decidă să ridice acolo Castelul Peleș, zona era, de fapt, un codru bântuit de tâlhari. De teamă că ar putea fi prădați, puțini aveau curajul să se aventureze în acest colț al țării.
Te-ar putea interesa și: Locul din România clasat peste Castelul Peleș. Turiștii străini sunt impresionați de frumusețile de aici
Istoria impresionantă a stațiunii Sinaia
Legenda spune că Regele avea de ales între Valea Teleajănului și Valea Prahovei ca opțiuni pentru construcția castelului său. Într-o zi, în timp ce mergea spre Valea Teleajănului, o roată de la trăsura regală s-a rupt. Așa ar fi hotărât ca acolo să se redice Peleșul.
După finalizarea lucrărilor la Castelul Peleș, Sinaia a devenit inima politică a țării, o adevărată „capitală de vară”. Și-au construit acolo vile cochete, chiar mici palate, personalități precum prințul Dimitrie Ghica, Al. Lahovari, Take Ionescu, V.A. Urechia, Constantin Argetoianu, prințul Știrbei, Barbu Catargiu, iar lista poate continua.
Te-ar putea interesa și: Cât a ajuns să coste o noapte de cazare într-un apartament din Sinaia. Internauţii s-au revoltat imediat: „Hoţi”
Nu a durat mult până au apărut și clădirile simbol ale stațiunii: hotelurile Palace, Regal, Ungarth și Caraiman, dar și celebrul Casino Sinaia, inaugurat în anul 1913 de baronul de Marçay, care era acţionar la cazinoul din Monte Carlo.
Sursă foto: Profimedia, Facebook/Prahova Secretă