12 iul. 2023 | 21:02

Imagini apocaliptice în România. Acoperişuri smulse de vânt şi maşini avariate, în Hunedoara

VIDEO Știri generale

Mai mulți oameni din județul Hunedoara au trecut prin clipe de coșmar, după ce au văzut cum furtuna puternică le smulge acoperișurile de pe case. Ploile puternice au mărturat mai mulți copaci, care au căzut pe mașini sau chiar pe carosabil. A fost nevoie de intervenția pompierilor.

Vijelie puternică în Hunedoara

Acoperișuri smulse de vânt, drumuri județene și naționale blocate și zeci de mașini distruse. Sunt doar câteva dintre pagubele pe care le-a produs furtuna. Presa locală relatează că, furtuna a fost atât de puternică încât a pus la pământ mai mulți copaci. Aceștia fie au căzut pe mașini sau fie au blocat mai multe drumuri.

“Cea mai mare parte a pagubelor produse în urma furtunii de miercuri, 12 iulie, este produsă de acoperişuri construite în anii 2000, fără ca acestea să fi fost avizate/autorizate de Primărie. Reamintim că, în astfel de situaţii, responsabilitatea juridică le revine proprietarilor de locuinţe din respectivele blocuri. Deocamdată ne concentrăm pe intervenţiile în regim de urgenţă care sunt necesare astăzi”, au transmis reprezentații Primăriei Hunedoara pe rețelele de socializare.

Potrivit autorităților, circulaţia rutieră pe DN7 a fost blocată pe ambele sensuri, după ce un copac a căzut pe carosabil, pe ”Dealul Haţegului”.Nu numai casele au rămas fără acoperișuri ci și un bloc. Bucățile căzute au avariat trei autoturisme aflate în apropiere.

Localnicii care se aflau în apropiere au surprins momentul și l-au încărcat ulterior pe rețelele de socializare. Clipurile au adunat mii de reacții și de comentarii. De asemenea, a fost nevoie și de intervenția pompierilor. Salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți.

Te-ar putea interesa și: Avertizare meteo, va fi urgie! ANM a emis cod portocaliu de vijelii, zonele vizate

Ce spun pompierii?

”În localitatea Sântuhalm, un copac a căzut peste un autoturism, în care din fericire, nu se afla nicio persoană. În municipiul Hunedoara, str. Constantin Bârsan – o parte a unui acoperiş din tablă, având o suprafaţă de circa 90 de metri pătraţi, a fost smuls de vântul puternic, prăbuşindu-se peste trei autoturisme.

În satul Plopi, comuna Bretea Română, un arbore a căzut pe carosabil, blocând circulaţia pe DN 66. În municipiul Hunedoara şi în oraşul Călan, din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au fost doborâţi, fiind blocate mai multe artere de circulaţie. Doi arbori au căzut în localităţile Grădiştea de Munte şi Bucium. Pentru degajarea materialului lemnos de pe carosabil (DJ 705 A) intervin pompierii din cadrul Detaşamentului Orăştie”, a transmis ISU Hunedoara, conform news.ro.

Te-ar putea interesa și: Alertă meteo ANM în România. Va fi prăpăd, cod portocaliu anunțat de specialiști în mai multe județe

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Băsescu și Constantinescu, obiceiuri culinare ciudate, la Cotroceni
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro